CULTURĂEDUCAȚIE

Olimpicii la istorie din Buzău și profesorii lor, prezenți la conferinţa „România Inteligentă”

Elevii olimpici la istorie din Buzău au dezbătut teme istorice alături de profesori şi de specialişti în materie, dar au putut vorbi şi cu moştenitorul familiei Cuza, în cadrul conferinței „România Inteligentă”

Copiii au vizitat apoi muzeul de istorie al Universităţii din Bucureşti, muzeul Arcului de Triumf şi expoziţia ArtSafari.

Organizatorii conferinţei naţională și-au propus să aducă în atenţia tinerilor importanţa cunoaşterii trecutului, pentru a ne putea dezvolta viitorul. Tinerii pasionaţi de istorie au dezbătut evenimente importante din anul 1918 şi au ajuns să cunoască mai bine personajele istorice care au contribuit la formarea ţării noastre.

Pe 27 martie s-au sărbătorit 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Bustul lui Alexandru Marghiloman, dar şi al lui Ion Inculeţ, cei care au fost artizani ai acestui moment important în istoria Ţării noastre, au fost dezvelite în Republica Moldova. Pe baza discuţiilor despre acest eveniment elevii au dezbătut cu profesori ai facultăţii de istorie unirea dintre Basarabia şi România, asta în contextul în care, în acest moment, la graniţele ţării noastre apar ameninţări noi.

Elevii participanți la eveniment au vizitat muzeul Universităţii din Bucureşti, unde au aflat despre istoria sistemului de învăţământ de la noi din ţară. Muzeul Arcului de triumf a fost următoarea oprire, unde elevii au rămas impresionaţi de istoria monumentului, dar şi de priveliştea pe care au văzut-o.

La eveniment au participat alături de elevii olimpici la istorie din buzău şi reprezentanţi ai ministerului culturii, ai facultăţii de istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti dar si primarul Municipiului Buzău. Conferinţa naţională „Viitorul a început ieri! Educaţie şi tradiţie – model de dezvoltare pentru noile generaţii” a fost organizată de Antena3 CNN şi cotidianul naţional jurnalul sub egida aniversării a 105 ani de istorie românească.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a declarat, în cadrul conferinţei „Viitorul a început ieri! Educație și traditie – model de dezvoltare pentru noile generații”, organizată de România Inteligentă, că ridicarea celor două statui ale artizanilor Unirii Basarabiei cu Românie, Alexandru Marghiloman şi Ion Inculeţ, a fost cu adevărat un moment istoric.

Conferința Națională „Viitorul a început ieri! Educație și traditie – model de dezvoltare pentru noile generații” a fost organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul sub egida aniversării a 105 ani de istorie românească: Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, artizanii Unirii Basarabiei cu România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button