ADMINISTRAȚIE

Maraton pentru Educație antreprenorială la Consiliul Județean

CONAF Buzău vă invită la evenimentul intitulat  „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială”, care va avea loc marți, 9 mai 2023, ora 12:00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, la acțiune fiind invitați  elevii şi profesorii interesaţi de domeniul antreprenorial, de concursul care se va desfăsura în cadrul evenimentului şi de informaţii de la antreprenori de top la nivel naţional.

Vă așteptăm cu drag! 

Vă atașăm mai jos comunicatul de presă: 

Comunicat de presă

„Maratonul pentru educaţie antreprenorială – Your Future is Now!” continuă la Buzău, marţi, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, începând cu ora 12:00

Inovaţia, curajul şi determinarea tinerilor, o soluţie pentru piaţa muncii din România!

Educaţia antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educaţii adaptate la nevoile economice ale României, cât şi la valorile europene, în contextul globalizării şi al digitalizării la nivel mondial.

Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli, instituţii de învăţământ profesional şi universităţi are un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre. Pe lângă contribuţia adusă la crearea întreprinderilor sociale şi la înfiinţarea de noi întreprinderi, educaţia antreprenorială îi ajută pe tineri să îşi dezvolte capacitatea de inserţie profesională şi să manifeste un spirit „intraprenorial” accentuat în activitatea lor din cadrul organizaţiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public şi privat.

În baza Pactului pentru Educaţie Antreprenorială semnat la nivel naţional cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării- MEC, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Buzău a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău,  pentru desfăşurarea de ore de educaţie antreprenorială în şcoli şi licee.

Maratonul de Educaţie Antreprenorială, ediţia a II-a, va avea loc marţi, 9 mai 2023, cu ocazia unui eveniment organizat în parteneriat cu ISJ Buzău, Instituţia Prefectului Judeţului Buzău, Consiliul Judeţean Buzău în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, începând cu ora 12:00. 

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, antreprenori cu notorietate din întreaga ţară, elevi şi profesori din liceele buzoiene. Cu această ocazie se va desfăşura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei precum şi modalitatea de prezentare în faţa juriului.

„Am avut ocazia să particip la cea dintâi ediţie, desfăşurată la Brăila, acolo unde am văzut impactul real pe care acest gen de educaţie îl aduce atât celor mai tineri dintre noi, cât şi comunităţii la nivel general. Mi-am dorit foarte mult să fim următorul oraş care găzduieşte <<Maratonul>>, pentru că Buzăul are potenţial de exploatat. Mă refer atât la resursa umană, cât şi la polivalenţa tehnologică şi industrială, iar toate acestea sunt rezultatul unei bune colaborări între mediul public, autorităţi locale şi judeţene; educaţional şi privat. Nu am vrut să pierdem timp şi ne-am înscris în cursă ca să aducem în faţa elevilor ca speakeri antreprenori cu nume, persoane care pot fi oricând nu doar modele sau surse de inspiraţie, ci şi sprijin pentru cei muncitori şi oneşti cu idei inovative. Buzăul este al doilea oraş care are oportunitatea de organiza un asemenea eveniment!”,  a afirmat doamna Alexandra Manolache – Preşedinte CONAF Buzău.

CONAF invită la Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială din 9 mai 2023, ora 12:00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, toţi elevii şi profesorii interesaţi de domeniul antreprenorial, de concurs şi de informaţii de la antreprenori de top la nivel naţional.

În data de 10.12.2019, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federaţia Patronală Petrol şi Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării- MEC, au semnat Acordul de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAŢIE ANTREPRENORIALĂ pentru susţinerea şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor şi introducerea începând cu anul 2020, opţional, în şcolile gimnaziale şi liceu a orelor de antreprenoriat.

În data de 06.09.2022 Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educaţiei – (ME) au semnat pentru următorii 4 ani protocolul privind „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” prin care vor susţine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalităţi noi şi creative de predare şi învăţare.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederaţie din România ce reuneşte interesele antreprenorilor în spiritul european al egalităţii de gen şi egalităţii de şanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizaţie care promovează şi susţine antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare şi cooperare atât pe plan intern cât şi internaţional. CONAF a luat fiinţă ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă şi echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu de business. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 10 patronate, 5 asociaţii, 24 sucursale şi peste 3.700 de companii.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educaţie continuă, conştientizare şi găsire de soluţii pentru probleme şi domenii de larg interes public. Dezvoltăm şi finalizăm proiecte naţionale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât şi pentru strategiile de dezvoltare ale autorităţilor centrale şi locale. 

Printre proiectele noastre, amintim „Pactul pentru Muncă”, în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” şi seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spaţiul public, decizii legislative şi schimbări pozitive de mentalităţi. Sute de speakeri şi mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante oraşe româneşti, cele mai stringente probleme, au încercat să găsească soluţiile optime şi cele mai bune strategii de viitor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button