SĂNĂTATE

Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală din Buzău

O intervenție specială a medicilor, în Spitalul Județean Buzău, va oferi șanse la viață unor pacienți aflați în Registrul Național de Transplant. Echipe de medici specialiști au prelevat, zilele trecute, organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Familia acestuia a fost de acord să doneze organele pacientului aflat în stare gravă.

Vineri, 14 iulie 2023, a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență Buzău o prelevare de organe și țesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dea o șansă la viață unor semeni necunoscuți.

Pacientul, un buzoian în vârstă de 48 de ani, a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD, suferind de leziuni neurologice, și a rămas internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Mai întâi, echipa de medici a luat legătura cu familia în vederea obținerii acordului pentru  prelevarea de organe și țesuturi.

Efortul colectiv al echipei medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, condusă de dr. Adrian Zoican, coordonator al programului de transplant, dr. Victor Ioniță din cadrul Programului de Transplant și dr. Ion-Florin Năstase, medic specialist ATI, a făcut posibilă prelevarea de organe și țesuturi.

Pentru a realiza această intervenție complexă, echipe întregi de medici, asistenți și personal auxiliar au fost mobilizate.

„Medicii români alături de medicii de la Institutul Clinic Fundeni București, Spitalul Colentina și Spitalul de Oftalmologie Lahovari au prelevat de la pacient: ficat, rinichi, cornee, os, tendon. Echipe întregi de medici, asistenţi, personal auxiliar, au fost mobilizate pentru un scop, acela de a aduce speranță pentru alți pacienți a căror unică șansă este transplantul”, transmite Spitalul Județean Buzău.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a transmis mulțumiri familiei donatorului pentru gestul nobil de a permite prelevarea și a oferi astfel speranță și o șansă la viață altor pacienți. De asemenea, au exprimat recunoștința față de toate echipele medicale implicate în această acțiune de salvare de vieți prin transplant.

Reprezentanții spitalului buzoian transmit, de asemenea, că această prelevare de organe și țesuturi nu doar că a adus speranță pentru cei care așteptau un transplant, ci a subliniat și importanța donării de organe pentru a salva vieți și a îmbunătăți calitatea vieții pacienților în nevoie.

Pacienții care au nevoie de un transplant de organ sunt înscriși în Registrul Național de Transplant și primesc un cod, însă alegerea lor se face la nivel regional, nu național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button