ADMINISTRAȚIE

Primele platforme subterane din țară, pe bază de cartelă, se inaugurează la Râmnicu Sărat

O investiţie în colectarea deşeurilor populaţiei, unică în ţară, făcută la Râmnicu Sărat, urmează să fie dată în folosință. Municipiul este singurul oraş din România care are platforme îngropate, la care accesul se va face pe baza unui card, iar obiectivul va fi supravegheat video.

Investiția constă în instalarea unui sistem de acces pe bază de cartelă pentru persoanele arondate punctului gospodăresc, care permite de asemenea monitorizarea și avertizarea cu privire la gradul de umplere al containerelor, pentru intervenții prompte din partea operatorului de salubritate.

Platformele conţin trei sau patru fracţii de colectare selectivă a deşeurilor, respectiv resturi menajere, deşeuri reciclabile, gunoi biodegradabil şi sticlă. Însă, unicitatea acestor obiective este dată de faptul că sunt supravegheate video iar accesul se face pe baza unei cartele, asemenea celor de interfon.

Investiţia pentru o platformă cu trei fracţii este de 13 mii de euro plus TVA, preţul ajungând la 15 mii de euro pentru cea cu cinci fracţii. La Râmnicu Sărat investiţia a fost făcută de operatorul de salubrizare care finalizat deja primele platformă urmând să fie date în folosinţă chiar săptămâna viitoare.

Mai multe detalii în comunicatul de presă transmis de societatea locală de salubrizare, RER SUD:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button