POLITICĂ

Fosta senatoare de Buzău Doina Tudor și soțul ei, achitați definitiv într-un dosar deschis de DNA

Fosta senatoare PNL de Buzău, Daniela Tudor, alături de soțul ei Daniel George Tudor, fost vicepreşedinte al ASF şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, au fost achitaţi definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

Curtea de Apel București a respins apelul DNA şi a menţinut decizia de achitare dată de Tribunalul Bucureşti în iunie 2018, când a ridicat şi sechestrul asupra sumelor de bani în lei şi valută, până la concurenţa sumei de 300.000 euro din conturile deschise pe numele lui Daniel George Tudor.

Doina Tudor, fost senator PNL de Buzău în perioada 2012-2016, a fost trimisă în judecată în aprilie 2016, sub acuzația de complicitate la luare de mită. Procurorii DNA au acuzat-o că în 2013 ar fi primit și înmânat soțului său de la acel moment 200 000 de euro, bani pe care Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la acea vreme, i-ar fi cerut pentru Daniel Tudor de la acţionarul majoritar al unei societăți de asigurări, firmă supusă unui control amănunțit. Ovidiu Marian i-ar fi dat asigurări afaceristului că în schimbul mitei, Daniel Tudor va închide ochii și va scoate firma de asigurări basma curată, chiar dacă avea un grad ridicat de risc. La finalul controlului, susțineau procurorii, s-a arătat că societatea de asigurări este una sigură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button