ȘTIRILE ZILEI

Șoferul care a lovit mortal un adolescent din Vadu Pașii rămâne după gratii

Conducerea Primăriei Buzău anunță că a identificat o soluție pentru amenajarea unui pasaj pietonal pe tronsonul care urmează podului Vadu Pașii, spre oraș, acolo unde pietonii își riscă viața zilnic.

Ieri, prietenii lui Cosmin Bașturea, adolescentul ucis la sfârșitul anului trecut de un șofer beat, au protestat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, după ce miercuri după-amiază procurorii au anunțat, printr-un comunicat de presă, că soluția instanței de judecată, este ca ca autorul accidentului mortal să fie cercetat în libertate. Decizia respectivă a fost contestată, joi, iar instanța de judecată a anunțat că a acceptat contestația procurorilor, iar autorul accidentului rutier din 9 decembrie 2023, un bărbat de 58 de ani, din comuna Vadu Pașii, va fi cercetat în arest. Vestea a ajuns și la familia lui Cosmin, adolescentul accidentat mortal de șoferul băut, care spune că s-a reparat, în al 12-lea ceas, o mare nedreptate. 

„Mulțumesc din toată inima mea de mama domnilor judecatori,ați luat o decizie corecta  pentru noi familia si pentru sufletul lui Cosmin!”, a scris Nicoleta Bașturea, mama lui Cosmin.

Între timp, zeci de pietoni își riscă viața, în fiecare zi, în timp ce traversează șoseaua Vadu Pașii, deoarece tronsonul de drum nu dispune de trotuar. Chiar părinții lui Cosmin, băiatul accidentat mortal pe Șoseaua Vadu Pașii, trag un semnal de alarmă în legătură cu această situație.

Deși au trecut aproape trei luni de la accidentul rutier în care Cosmin Bașturea a fost accidentat mortal pe tronsonul de drum cale leagă noul pod peste râul Buzău și Stația de Epurare a Companiei de apă, nici până acum nu s-au luat măsuri pentru amenajarea unui trotuar.

În cursul zilei de joi, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal, la solicitatea unui ales local, conducerea Primăriei Buzău a abordat subiectul, explicând motivele pentru care nu s-a putut amenaja trotuar între linia de cale ferată și carosabil. Totodată, viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că Primăria Buzău va amenaja o pasarelă metalică între pod și capătul liniei de autobuz numărul cinci.

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău informează că, de la momentul producerii accidentului rutier și până în prezent, Serviciul Rutier a trimis notificări către primăriile Buzău și Vadu Pașii, cele care au în administare tronsoanele de drum care preced podul peste râul Buzău, prin care solicită amenajarea de trotuare, dar montarea unor stâlpi de iluminat pe timp de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button