ADMINISTRAȚIE

Toate școlile din Vadu Pașii sunt pregătite să facă față unui eventual scenariu roșu

Echipa de conducere a Primăriei Vadu Pașii a luat câteva măsuri importante, care vizează școlile din toate satele comunei.

În primul rând, toți elevii care urmează cursurile unităților de învățământ din comuna Vadu Pașii primesc, zilnic, o masă la școală.

În urma demersurilor făcute de conducerea Primăriei, comuna Vadu Pașii a fost în programul-pilot pentru acordarea unui suport alimentar pentru elevi, derulat de Guvernul României.

„Acest program are ca scop scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului şi a întârzierilor la prima oră, formarea la copii a deprinderii unei alimentaţii sănătoase, consolidarea relaţiei familie-şcoală prin implicarea părinţilor în educarea copiilor în privinţa unei alimentaţii sănătoase şi reducerea migraţiei elevilor din unităţile de învăţământ din mediul rural către unităţile de învăţământ din mediul urban.”, declarat primarul Gheorghe Firon pentru „Gazeta Buzoiană”.

În plus, Primăria Vadu Pașii s-a preocupat ca învățământul on-line la nivelul comunei să se desfășoare în condiții optime, în cazul în care vreuna dintre școli ar intra în scenariul roșu.

În acest scop, de curând, Primăria a achiziționat 43 de calculatoare cu camere video pentru a putea fi dotate absolut toate clasele din toate școlile comunei.

” Noi ne străduim și depunem eforturi și în ceea ce privește predarea online, deoarece vrem să facem o treabă cât mai bună.

Cu acest scop am utilat toate clasele cu calculatoare performante, camere audio-video profesionale, care beneficiază de conectare la rețeaua de internet de mare viteză.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că aceste tehnologii moderne vin în sprijinul unei educații de calitate, chiar și în condiții neprielnice.

Prin toate eforturile cumulate sperăm că ne vom ridica la nivelul așteptărilor tuturor cetățenilor comunei care au copii la școală, îndeplinind si respectând standardele impuse de perioada complicată pe care o traversăm“, a mai subliniat primarul Gheorghe Firon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button