ȘTIRILE ZILEI

Ceremonie militară de numire în funcție a noului comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”

Locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general de flotilă aeriană Iulian Pațilea, a participat miercuri, 18 noiembrie, începând cu orele 12.00, la ceremonia militară de numire în funcție a noului comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

În cadrul ceremoniei, comandorul inginer Ștefan-Daniel Cotigă a fost numit în funcția de comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, după o perioadă de șapte luni de împuternicire la comanda școlii. „Mă aflu în fața unui moment extrem de emoționant și foarte onorant din carieră. Numirea în această funcție reprezintă o nouă provocare, dar și o mare oportunitate de a-mi pune, la un alt nivel de importanță, toată pricerea și cunoștințele acumulate până acum în slujba Forțelor Aeriene.(…) Cu speranța că mă voi ridica la nivelul tuturor așteptărilor și a uriașei încrederi învestite în mine odată cu numirea în funcție, îmi iau angajamentul de a depune toate eforturile pentru ca instituția pe care o voi conduce de acum înainte să funcționeze la parametri maximi, cu rezultate foarte bune în coinstruirea personalitatății absolvenților și a modelului tehnicianului din specialitățile specifice Forțelor Aeriene Române.” a declarat, cu emoție în glas, noul comandant al școlii. Ordinul de numire în funcție a fost citit de către comandorul Cristian Manolachi, șeful Serviciului Personal și Mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. Cu această ocazie, în semn de apreciere deosebită a profesionalismului manifestat în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate, precum și a rezultatelor meritorii obținute în activitatea profesională, domnului comandor inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă i s-a oferit Emblema de onoare a Statului Major al Apărării. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, comuna Cochirleanca, județul Buzău, într-un cadru restrâns, respectând toate măsurile privind prevenirea infectării cu coronavirus (COVID-19) dispuse la nivelul Ministerului Apărării Naționale.

Comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă a deținut funcția de șef al Secției management logistic în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. De-a lungul carierei sale, comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă a primit mai multe distincții militare – Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Logisticii, Semnul onorific „În serviciul patriei” și a ocupat diferite funcţii în unităţi și mari unități din cadrul forțelor aeriene, astfel: șef secție exploatare aeronave, șef birou exploatare la locțiitorul tehnic al comandantului, șef sector tehnic, șef birou logistică, șef compartiment analize și sinteze, șef birou planificare sprijin logistic operații și instrucție, șef birou sprijin națiune gazdă, serviciul logistic, resurse din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene.Comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă este născut la data de 15 septembrie 1969, în localitatea Brăila, judeţul Brăila şi este absolvent al Liceului militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în anul 1987. A continuat studiile militare de ofiţeri ale Facultății de Aviație și Blindate din cadrul Academiei Tehnice Militare, în perioada 1987-1993, arma ingineri aeronave și motoare de aviație. Studiile postuniversitare de master au fost făcute în specialitatea „Ingineria sistemelor de aviație”. În anul 2019 comandorul inginer a susținut teza de doctorat în domeniul științelor militare în cadrul Școlii Doctorale a Universității de Apărare „Carol I”. În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer inginer de aeronave și motoare de aviație şi ofiţer de stat major la diferite eșaloane militare.

Foto: slt. Laura Bașturea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button