POLITICĂ

Lucian Romașcanu, apel la memorie: „Medicii umiliți de PNL că primesc „pomeni”, eroi în spitalele lui Orban și Tătaru”

Nu trebuie să ai memoria lui Napoleon ca să-ți aduci aminte de tot scandalul făcut de PNL în 2018, atunci când PSD a crescut salariile medicilor și ale personalului medical. Vuiau televiziunile și canalele media despre „risipa” pe care o făcea PSD cu bugetarii, despre „pomenile” pe care le primeau medicii români, de parcă n-ar fi meritat salarii decente și condiții normale de lucru.

Am făcut apel la memorie pentru a fixa, odată pentru totdeauna, un adevăr al zilelor noastre: PSD s-a luptat cu toată forța să-și țină medicii acasă, chiar dacă asta a presupus eforturi și costuri uriașe,  nu doar financiare. Am crezut întotdeauna că sănătatea nu se negociază, iar creșterile salariale sunt drepturi câștigate și nu „pomeni”, așa cum le puteți găsi în Dicționarul Explicativ al PNL.

Nu mai este niciun secret faptul că, în accepțiunea liberală, diferite categorii socio-profesionale sunt excluse din start din viața publică pentru simplul motiv că au valori de stânga (vezi formularea „legumicultorii PSD”, expresie jalnică a premierului Ludovic Orban). De-a lungul timpului, medicii și personalul din spitale n-au scăpat nici ei de atacurile josnice ale dreptei, pe motiv că primesc ceea ce merită, adică salarii decente. Timpul a trecut și iată-ne săriți din istorie direct în întunecatul an 2020, când Orban și Tătaru nu doar că n-au mâncat usturoi și nici gura nu le miroase, dar nu ezită să se bată cu pumnul în piept pentru cât de mult prețuiesc ei personalul medical.

Da, medicii din România sunt niște eroi! Sunt oameni care stau 24 de ore în tranșee, iar PSD este permanent alături de cei care poartă, în fiecare zi, un război împotriva pandemiei. Dar acești eroi, domnilor guvernanți, probabil că s-ar fi aflat astăzi în spitale moderne din Occident, scârbiți de un sistem care nu-i valorizează și care le oferă salarii de nimic. Pentru că asta a făcut dintotdeauna PNL: A alungat medicii și a ținut sănătatea în stare de urgență!

            Între timp, cazurile de COVID-19 au explodat. ATI-urile sunt supraaglomerate, iar pacienții mor cu zile pentru că nu mai au loc la terapie intensivă. Spitalele cedează sub presiunea pandemiei și a deciziilor contradictorii venite de la Guvern și de la DSP, iar tragediile se țin lanț..

PSD a cerut pact pentru sănătate de mai multe luni, dar liberalii au refuzat orice sugestie. România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19 și se îndreaptă cu toată viteza spre zid.

Asta dacă nu cumva tot românii – cei care au întotdeauna dreptate – nu vor pune capăt pe 6 decembrie regimului distructiv girat de Orban, Tătaru și președintele de facto al PNL, Klaus Iohannis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button