POLITICĂ

Ce a declarat candidatul PNL la Senatul României, Vlad Pufu, legat de înființarea băncii de gene la Buzău

Cel mai fierbinte subiect dezbătut în conferința de presă organizată de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu ocazia vizitei efectuate, marți, la Buzău, a fost cel legat de înființarea băncii de gene la Buzău.

Interesul jurnaliștilor pentru acest subiect s-a dovedit a fi foarte mare, iar candidatul liberal la Senatul României, Vlad Pufu, a explicat că Partidul Național Liberal nu se opune proiectului respectiv, ci doar încearcă să-l scoată din sfera politică, acolo unde, a spus el, „subiectul este inflamat ” și „apar păreri subiective”.

„Eu sunt foarte mulțumit că am reușit să demonstrez că această lucrare, cum a fost ea vehiculată în presă, nu a fost politică. Acest proiect a rămas blocat între aceste orgolii, cum le-am spus de fiecare dată și a recunoscut și domnul Costel Vînătoru în emisiunile noastre, de mai multe ori. Eu sunt foarte fericit pentru faptul că am demonstrat că nu PNL a blocat proiectul, ci a fost inflamat din interes electoral de alte partide și de un anumit partid, asta știm cu toții. Când intervine politicul într-un proiect de o asemenea anvergură și într-o idee bună, trebuie să apară păreri subiective.”, a subliniat candidatul PNL Buzău, la Senatul României, Vlad Pufu.

Ministrul Adrian Oros a spus că banca de gene depinde în acest moment de girul mediului academic, care înseamnă un aviz necesar fundamentării acestui proiect.

„Am vorbit cu dl Vlad Pufu și cu ceilalți colegi despre acest subiect, pentru că nu pot lua această decizie singur. Cunosc foarte bine motivațiile, știu ce înseamnă banca de gene și cei de la Academie, universitățile, o să îmi dea un punct de vedere privind necesitatea unei bănci de gene, aici, la Buzău. Pentru că va trebui să găsim soluția cum această bancă de gene să se integreze și să lucreze cu ceea ce există acum, respectiv banca de gene de la Suceava. Eu nu exclud ca această bancă de gene să apară aici la Buzău. La multe discuții pe care le-am avut cu domnul Pufu aproape că m-a convins. Aștept și opinia celor de la Academia Română și celor patru universități, mă refer la catedrele de genetică și ameliorare în legumicultură, care să ne fundamenteze această investiție. Iar în jurul domnului Costel Vânătoru, care este o personalitate, sigură că se poate face o asemenea investiție, care să colaboreze și cu banca de la Suceava care este acum și este racordată la tot ceea ce înseamnă organisme internaționale care se ocupă de păstrarea patrimoniului genetic, pentru că asta face o bancă de gene. Nu exclud ca această bancă de gene să apară la Buzău, mai ales că l-am cunoscut pe domnul Vânătoru și am discutat cu colegii mei foarte mult pe acest subiect. Așteptăm avizul mediului academic.”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button