POLITICĂ

Subsecretarul de stat Claudia Benchescu a solicitat conducerii Prefecturii să se asigure că la Buzău nu se practică mita electorală

Subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Claudia Benchescu, a avut o întâlnire cu echipa Prefecturii județului Buzău, formată din prefectul Leonard Dimian împreună cu subprefecții Alecu Vasile și Adina Moiseanu, în cadrul căreia a solicitat să se ia măsuri urgente, deoarece a primit informații în urma întâlnirilor pe care le are cu oamenii în teren, că la Buzău există un candidat și un partid care dau mită electorală.

„Instituțiile cu atribuții în procesul electoral vor arăta toleranță zero în ceea ce privește mita electorală, votul multiplu și orice altă încălcare a legii electorale. M-am asigurat de acest lucru în discuția pe care am avut-o ieri și cu conducerea forțelor de ordine. Invit toți cetățenii să semnaleze la 112 orice încercare de fraudare a alegerilor democratice.”, a scris, vineri, pe Facebook, Claudia benchescu, candidatul PNL Buzău la camera Deputaților.

La solicitarea reprezentanților mass mediei locale, același subiect a fost reluat în conferința de presă organizată, marți, de PNL, cu ocazia vizitei la Buzău a ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Claudia Benchescu nu s-a ferit să afirme că, deși nu are dovezi încă, are multe informații potrivit cărora la Buzău se dă mită electorală.

„Printre primele subiecte discutate la Prefectură, pentru că de când m-am întors acasă și am mers prin județul nostru, am auzit foarte multe discuții cu privire la alegerile recente și toată lumea spunea că s-a produs acest eveniment și că, într-adevăr, s-a dat mită electorală. Nu voi menționa nume și nici partide, eu neavând dovezi concrete. Am participat și am auzit foarte multe discuții, motiv pentru care am solicitat în mod expres la o întâlnire cu reprezentanții forțelor de ordine, ca să le readuc și eu pe masa discuțiilor ceea ce vine din teritoriu și să stabilim împreună o comunicare mai eficientă și mai transparentă, astfel încât acest fenomen, dacă el a existat, pentru că așa cum spuneam, dovezi eu încă nu am, să înceteze. De aceea invit toți cetățenii care au fost martori la astfel de situații sau au informații, să le pună la dispoziția forțelor de ordine, pentru ca acestea să răspundă mult mai ferm și mai corect, deoarece pentru noi este foarte important ca procesul electoral care urmează să se desfășoare pe 6 decembrie să fie extrem de transparent și să fie legal, iar cei care vor participa la astfel de fapte să înțeleagă cu vor fi aspru pedepsiți conform normelor în vigoare.”, a declarat Claudia Benchescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button