ȘTIRILE ZILEI

Percheziții într-o anchetă de evaziune fiscală în care este vizat și un deputat

Polițiștii au efectuat, luni, 144 de percheziții în București și în 13 județe, printre care și județul Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vizat și fostul deputat PSD Octavian Goga, condamnat la închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.
Potrivit Poliției Române, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pun în aplicare 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune. Au loc percheziții în Capitală și în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.
Conform sursei citate, începând din 2016 și până acum, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională, afirmă anchetatorii.
Poliția Română spune că în acest dosar vor fi puse în exacutare 15 mandate de aducere.
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că în acest dosar este vizat și fostul deputat PSD Octavian Goga, condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar.
Cine este Goga
În 2016, Goga a fost ales deputat de Covasna din partea PMP, iar în iunie 2017 a trecut la PSD. În septembrie 2018, el a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Locul său de deputat a fost vacantat în octombrie 2019. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Goga a candidat din partea Pro România primul pe lista pentru Camera Deputaților, în județul Covasna, fără succes însă.
Octavian Goga are 50 de ani și, potrivit CV-ului său de pe site-ul Camerei Deputaților, a terminat un liceu silvic în 1988. Din 1990 și până în 2006 a fost pădurar. Între 2009 și 2012, a urmat Universitatea Spiru Haret, Braşov, fiind licenţiat în Management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button