ȘTIRILE ZILEI

Petardele i-au lăsat fără degete la mâini

În noaptea de Revelion, la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Buzău au ajuns opt persoane rănite în urma exploziilor de petarde. 3 dintre buzoienii ajunși la Urgențe au suferit intervenții chirurgicale în urma cărora li s-au amputat degetele mâinilor.

La rândul lor, polițiștii buzoieni s-au implicat pentru asigurarea siguranței publice pe parcursul zilelor de sărbătoare și au efectuat acest scop acțiuni specifice în județul Buzău.

În ziua de 31 decembrie a.c., polițiștii din Râmnicu Sărat au identificat, pe o stradă din localitate, o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Rm. Sărat, care deţinea asupra ei și încerca să ofere spre vânzare, mai multe articole pirotehnice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „Orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” conform Legii nr. 126/1995 rep. privind regimul materiilor explozive. Articolele pirotehnice găsite asupra persoanei, 100 de bucăți din categoria F2, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Și polițițiștii de ordine publică de la Poliția municipiului Buzău s-au sesizat pentru fapte similare săvârșite de doi adolescenți buzoieni, cu vârste de 14, respectiv 15 ani. Tinerii au fost depistați de polițiști în timp ce ofereau spre vânzare articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4.

Polițiștii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, au efectuat acțiuni specifice, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice, în vederea prevenirii de incidente negative pe întreg parcursul zilei de 31 decembrie, dar și în noaptea dintre ani.

Astfel, cu sprijinul polițiștilor de investigarea criminalității economice și de investigații criminale au efectuat 9 controale la persoane fizice și juridice din municipiul Buzău. În acest context au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 prevăzute de OG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale  și 5 pentru abateri la Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 45000 lei. Totodată, în urma controalelor, au fost confiscate peste 8000 de articole pirotehnice, categoria P1, cu o greutate de 43 kg, neetichetate cu instrucțiuni de folosire în limba română sau neconforme.

Totodată, a fost  ridicată și  suma de 8787 lei, neevidențiată pe casa de marcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button