ȘTIRILE ZILEI

Buzăul sub COD GALBEN de ninsoare și vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat ninsori abundente și intensificări ale vântului în județul Buzău, până astăzi, la ora 14:00.

Firmele angajate să asigure condiții optime de trafic odată cu cădrerea zăpezii au împrăștiat până acum tone de material antiderapant pe șoselele județului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a luat măsuri de verificare a tehnicii de intervenţie şi pre-alarmarea personalului din turele libere în vederea asigurării rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenţie. Atenţionarea a fost transmisă către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău și către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului în vederea dispunerii măsurilor preventive şi avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte negative.

Meteotologii spun că stratul de omăt va depăși local 10-20 de centimetri și izolat  30-40 de centimetri, la munte și că va fi vânt puternic, îndeosebi pe creste, iar la rafală va bate cu 60-70 de kilometri la oră și va viscoli zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button