ȘTIRILE ZILEI

Amendă de 30.000 lei aplicată organizatorului unei nunți cu 100 de invitați, la Vernești! La botezul cu 120 de invitați, cea mai mare amendă a fost de 4000 lei!

În luna august a anului trecut, biroul de presă al IPJ Buzău ne comunica oficial că organizatorii unei nunţi, la care au participat peste 100 de persoane, au fost amendaţi de Poliţie pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cu 30.000 lei. Locația în care s-a desfășurat evenimentul se află în comuna Vernești.

În data de 13 august a.c., în cadrul unei ample acţiuni de verificare şi control organizate pe raza municipiului Buzău şi a comunelor limitrofe, (…) poliţiştii au constatat mai multe nereguli la un agent economic din comuna Verneşti, cu obiect de activitate organizarea de evenimente private. La momentul controlului, în interiorul incintei era în desfăşurare un eveniment (nuntă) la care participau aproximativ 110 persoane. Poliţiştii au adus la cunoştinţă organizatorului prevederile legale şi au pus în vedere acestuia să se conformeze de îndată normelor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În scurt timp, deficienţele au fost remediate. Totodată, pentru abaterile constatate, atât organizatorului, cât şi operatorului economic le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei, se arăta în comunicatul de presă transmis de IJP Buzău la vremea respectivă.

În schimb, la botezul de duminică seara, organizat într-o locație situată pe Calea Eroilor, polițiștii au aplicat amenzi abia la a doua descindere, iar cuantumul lor a fost derizoriu, în rest măsurile s-au limitat la legitimări, avertismente și amenzi minime.

Înainte de a reda integral comunicatul de presă cu privire la acest eveniment, așa cum ne-a fost transmis de către IPJ, trebuie să subliniem că responsabilul de relația cu presa al IPJ Buzău a motivat că prima descindere nu s-a soldat cu amenzi deoarece la locul cu pricina s-a deplasat un singur echipaj care a fost trimis doar ca să verifice dacă sesizarea este reală, după care, în loc să anunțe prin stație confirmarea sesizării, a părăsit zona și a revenit mai târziu însoțit de mai multe forțe de ordine.

În acest timp, cei 120 de invitați și-au văzut cuminți de petrecere și i-au așteptat pe polițiști să vină să îi amendeze. Înaintea polițiștilor au ajuns însă jurnaliștii, dar nu ne permitem să acredităm ideea că dacă aceștia nu ar fi apărut prin zonă, nu ar mai fi călcat picior de polițist a doua oară pe acolo și nici derizoriile sancțiuni nu s-ar mai fi aplicat.

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis de către biroul de presă al IPJ cu privire la evenimentul cu pricina, iar concluziile să le tragă cititorul!

„În seara zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, în timpul activităților desfășurate de polițiștii buzoieni pentru asigurarea ordinii publice și pentru respectarea regulilor instituite cu scopul prevenirii răspândirii Sars-Cov2, a fost primită o sesizare în dispeceratul unității din care reieșea că la o locație nu ar fi respectate restricțiile.

Sesizarea făcea referire la organizarea unui eveniment privat,așa că au fost direcționate spre adresa indicată de apelant mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care au demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Forțele de intervenție au stabilit că sesizarea se confirmă, astfel că la un operator economic cu obiect de activitate organizarea de evenimente, din municipiul reședință de județ, era în desfășurare un botez, la care participau aproximativ 100 de persoane.

Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 4000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.

Totodată, fortele de ordine care au intervenit, polițiști și jandarmi, au legitimat 63 de persoane și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale participanților la eveniment.

De asemenea, urmare intervenției, petrecerea a foat întreruptă, iar persoanele s-au conformat de îndată și au părăsit locația.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button