ȘTIRILE ZILEI

Bicicliști consiliați în trafic de către polițiști (FOTO+VIDEO)

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Râmnicelu au acţionat, joi, pe raza comunei Puiești pentru prevenirea evenimentelor şi accidentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi bicicliştii ca urmare a abaterilor comise în trafic de către aceste categorii de participanţi la trafic.

Pentru conştientizarea bicicliștilor cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie atunci când sunt în trafic, dar și pentru a sublinia consecințele grave ale neatenției, poliţiștii au adresat recomandări și au prelucrat prevederile Codului Rutier.

 În cadrul activităţilor au fost consiliați peste 150 de participanți la trafic din această categorie, fiindu-le distribuite veste reflectorizante.

Poliţiştii reamintesc bicicliștilor:

pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

– când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

– bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

– de asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

– totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți.

– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic!

– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

– circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul!

– nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

– poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button