POLITICĂ

A CONFIRMAT ! „Vă asigur că prefectul PLUS va munci”

Președintele Organizației PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru, confirmă numirea prefectului de Buzău va fi făcută de către formațiunea politică pe care o conduce.

Mihai Răzvan Moraru a postat, marți seară un mesaj pentru buzoieni pe pagina sa de Facebook în care menționează clar că negocierile în Coaliție pentru funcția de prefect al județului Buzău s-au încheiat în favoarea PLUS.

În aceeași postare președintele PLUS Buzău se referă la rolul prefectului într-un județ cum este Buzăul, cu particularitățile sale geografice, economice și sociale și subliniază necesitatea unui management eficient, cu planuri bine stabilite, în instituția Prefecturii.

„Vă asigur că PREFECTUL PLUS va MUNCI!

În ultimele săptămâni am tot auzit în Buzău de liste, de funcții împărțite prin mai multe instituții, de recomandări sau de propuneri prin grupuri de influență, dar mai ales, prin grupuri de interese.

În ultimele zile tensiunea unora a crescut, prin urmare, se anunța prefectul în fiecare zi. Unii credeau că principiile nu există, iar oamenii vechi sau noi, dar cu obiceiuri vechi iși vor impune preferații.

Azi ceața a disparut, negocierile s-au închis in Coalitie, principiile pentru care am luptat au rămas, iar prefectul Jud Buzău va fi nominalizat de PLUS Buzău. Iar cei cu listele – au rămas doar cu promisiuni multe.În data de 7 ianuarie scriam pe aceasta pagină despre principiile asumate de către USRPLUS, despre depolitizarea instituțiilor, despre obiective, management si performanță.

De când am intrat în politică, de acum doi ani, mi-am dat seama că politicienii romani au ramas cu mult în urma dezvoltării societății. Mulți încă gândesc în interese personale sau de grup, nu în obiective realizate și asumate. Mulți încă fac spectacol doar pentru a primi atenție. Vorbesc mult și fac puțin. Asta am vazut de multe ori și în peisajul politic buzoian, atunci când se discuta numele viitorului prefect. Unii se vedeau acolo, fără a avea însă mandat. Tot stilul învechit de a face politică, din care cetațeanul rămâne cu problemele nerezolvate, iar politicianul rămâne cu conturi umflate!Prefectul însă are un rol foarte important în tot ce inseamnă administrarea Jud Buzău. El nu a primit un premiu si nici are un rol decorativ în Casa Albă din Buzău. Aaa, poate asta am avut de prea multe ori, până acum. Au fost unii care chiar își țineau ședințele de partid în prefectură, iar singura lor grijă era acaparea politică a deconcentratelor.

Într-un județ cu drumuri de slabă calitate, locul UNU la somaj la nivel național, fără dezvoltare economică, cu o zonă montană nepregatită pentru inundații, viitorul PREFECT va trebui să :

– asigure aplicarea și respectarea LEGII.

– asigure transparența.

– ia masuri pentru a salva vieți, în situații de urgență.

– gestioneze situațiile de criză.- susțină dezvoltarea județului, împreună cu autoritățile locale.

– verifice legalitatea actelor administrative emise de primari, de CL sau de CJ.

– coordoneze activitatea serviciilor publice deconcentrate.

– aducă proiecte de dezvoltare.

– sprijine primarii.

Cum poate face asta? Prin planuri de management în Prefectură, prin obiective clare și prin evaluarea departamentelor, prin aplicarea legii și a procedurilor. Prin susținerea oamenilor competenți, cu rezultate. Cu muncă de teren și multe drumuri la ministere.

Vă asigur din nou – că PREFECTUL PLUS va MUNCI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button