POLITICĂȘTIRILE ZILEI

Consilierii USR Buzău cer să li se permită câinilor să urineze pe domeniul public

Pe ordinea de zi a următoarei ședințea Consiliului Local Municipal se află un proiect de hotărâre inițiat de aleșii municipali Irinel Cârstea și Marius Suditu de la USR, prin care cer eliminarea din „Regulamentul privind deținerea, creșterea, întreținerea și circulația cîinilor pe raza municipiului Buzău ” a prevederii prin care li se interzice patrupedelor să urineze pe domeniul public.

Mai exact, cei doi aleși vor să fie eliminat punctul c, de la alineatul 8, articolul 5 al Regulamentului în cauză, unde se menționează clar următoarele: „Să nu permită animalului să urineze pe domeniul public”.

„Având în vedere imposiblitatea tehnică de a opri un animal de a urina pe spațiul public și abuzurile ce au fost sesizate în acest sens, abrogarea punctului c, alin 8, art 5 este imperios necesară”, sea arată în referatul care stă la baza proiectului de hotărâre inițai de către cei doi aleși municipali.

„Regulamentul privind deţinerea, creşterea, circulaţia câinilor comunitari şi celorlate animale de companie şi de fermă din oraş” a fost adoptat de CLM Buzău în noiembrie 2017 și, la momentul respectiv, a stârnit ample polemici între municipalitate și șefii ONG-urilor implicate în apărarea drepturilor animalelor.

One Comment

  1. Doamna Arghir, cu sau fără acel paragraf câinii tot urinează pe domeniul public. Animalele fac parte din ecosistem și nu trebuie eliminate. Acel paragraf este unic în lume și este menit sa creeze abuzuri împotriva cetatenilor ce dețin animale și nu sa rezolve o problemă inventată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button