ȘTIRILE ZILEI

Daruri pentru cei născuți de Ziua Poliției (FOTO)

Astăzi, 25 martie, sărbătorim Ziua Poliţiei Române. Această zi de sărbătoare este în aceeași măsură despre noi, dar și despre toți buzoienii pentru care intrăm zilnic în serviciu cu obiectivul de a-i proteja cu vigilență și fermitate.

În cadrul activităților demarate pentru marcarea momentului festiv, am aflat că…nu suntem singurii sărbătoriți. Ne-am născut de Buna Vestire, la fel ca cei 9 elevi, 6 de la Școala Gimnazială “George Emil Palade Buzău” și 3 de la Liceul Teoretic Pogoanele.

Am mers să-i urăm, să le oferim câte un cadou din partea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și să le transmitem mesajul conducerii instituției, scris caligrafic pe o carte adresată celor mici și intitulată sugestiv…”Minunea”:

Cadourile au ajuns la sărbătoriți prin grija reprezentanților Biroului Siguranță Școlară. 

<<Trebuie să știi că anotimpurile te schimbă și că într-o zi de „mâine” vei fi adolescent și  într-o altă zi adult.

 În tot acest timp nu trebuie să te îndepărtezi de visurile tale, temându-te să nu reușești sau, mai rău, temându-te că vei reuși.

Acum ești poate prea tânăr pentru a cunoaște care vor fi dorințele tale, visurile pentru viață, dar singura dorință despre care știm la orice vârstă este darul prieteniei.

Ne bucurăm să ne numărăm printre prietenii tăi și, pentru că avem aceeași zi de naștere – „Buna Vestire”,  te invităm să sărbătorim de aici înainte ziua împreună, oriunde te-ai afla… La mulți ani!>>

Urările au fost transmise din partea întregului efectiv, organizat în caravană de sărbătoare  – 7 autospeciale pe care polițiștii le folosesc zilnic în activitățile curente și care sunt ușor de reperat de către buzoieni.

Polițiștii buzoieni urează La multi ani tuturor elevilor, tuturor buzoienilor care își serbează azi ziua de naștere!

Cu ocazia Zilei Poliției Române, vă mulțumim pentru încredere și vă asigurăm că suntem întotdeauna alături de dumneavoastră!

Istoric

Astăzi se împlinesc 199 de ani de la înființarea Poliției Române. Prima recunoaștere oficială a instituției datează din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, având la acea vreme misiunea asigurării ordinii publice.

Alegerea datei de 25 martie pentru a celebra această instituție este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol care a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button