ȘTIRILE ZILEI

Acțiune de salvare a doi pui de urs coordonată de Garda de Mediu (FOTO)

Misiune contracronometru, coordonată de comisarii Gărzii de Mediu în zona de munte a Buzăului pentru a salva doi pui de urs prinşi în laţ.

Acțiunea a implicat specialişti din mai multe instituţii., care s-au constituit într-o echipă mixtăcoordonată de comisarii Gărzii de Mediu și care a reuşit eliberarea puilor în mai puţin de o oră de la sesizare.

La Comisariatul judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu s-a sesizat în jurul orei 11.30 că doi pui de urs sunt prinşi în laţ pe raza comunei Gura Teghii, în fondul de vânătoare administrat de AVPS Interagro.  Reprezentanţii Gărzii de Mediu Buzău au constituit, în baza legii, un comitet tehnic de intervenţie pentru salvarea puilor şi reintroducerea lor în habitatul natural de origine, alcătuit din veterinari de la DSVSA, jandarmi, reprezentanţi ai Primăriei Gura Teghii, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, precum şi specialişti din Covasna.

Paznicii de vânătoare au fost nevoiţi să gonească ursoaica departe de locul în care puii erau scoşi din laţ.

”S-a reuşit îndepărtarea ursoaicei, tranchilizarea celor doi pui de urs, eliberarea din laţ, tratarea lor şi plasarea in pădure. (…) Colaborarea bună între instituţii a dus la salvarea puilor de urs”, au scris pe Facebook a Gărzii de Mediu coordonatorii acțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button