POLITICĂ

Ce propunere a făcut la Bruxelles ministrul Culturii, buzoianul Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, liderul interimar al PSD Buzău, a reprezentat România la Consiliul „Educaţie, Tineret, Cultură, Sport” al Uniunii Europene – secțiunea „Cultură și Audiovizual”, care s-a desfășurat în data de 30 noiembrie 2021, la Bruxelles, unde a propus desemnarea anului 2023 drept „Anul European al Rezilienței prin Cultură” și a lansat un apel către omologii săi pentru susținerea acestei inițiative.

Ministrul Culturii a subliniat faptul că promovarea și protejarea drepturilor de patrimoniu este fundamentată, în primul rând, de politicile și programele educaționale, prin intermediul cărora toți cetățenii își pot cunoaște mai bine trecutul și îl pot aprecia ca atare.

Ieri, 30.11, am participat la Consiliul de Miniștri ai Culturii la Bruxelles, prilej de promovare a ideii părții române de instituire, în 2023, a Anului European al Rezilienței prin Cultură.

Ar fi o bună ocazie de recunoaștere a efectelor negative majore generate de pandemie sectorului cultural dar și de încurajare a deschiderii tuturor formelor de expresie culturală către public, văduvit și el în această perioadă grea.

A fost și o ocazie de cunoaștere a omologilor din celelalte țări și de schimburi amicale de păreri privind cultura în țările noastre.

Am avut întâlniri plăcute cu Comisarul European pe cultură, Dna. Mariya Gabriel, cu miniștrii Germaniei, Franței, Greciei, Ciprului, Olandei, Croatiei, Portugaliei. Mulțumiri speciale Dnei Ambasador Clara Staicu și Dnei Consilier Corina Panaitopol de la Reprezentanța Permanentă a Romaniei la UE!, a transmis ministrul Romașcanu pe pagina sa oficială de Facebook.

Propunerea României a fost salutată de mai multe țări, care au susținut acest demers de reconstruire a Uniunii Europene prin cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button