ȘTIRILE ZILEI

Cabinetele de expertiză medicală ale Casei de Pensii luate cu asalt de polițiști

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii au descins, marţi, la sediul Policlinicii Nicolae Titulescu din municipiul Buzău, unde funcţionează cabinetele de expertiză medicală din cadrul Casei de Pensii Buzău. Sunt vizate posibile infracţiuni de corupţie, mai multe persoane fiind duse la audieri.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, anchetatorii au făcut marți percheziţii la sediul policlinicii în incinta căreia funcţionează cabinetele de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Buzău, precum şi la domiciliile unor cadre medicale şi asupra autovehiculelor utilizate de către acestea.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Casei Județene de Pensii, la nivelul Policlinii Nicolae Titulescu funcționează trei cabinete de expertiză medicală, medicii care profesează aici fiind Valentin Coleașă, Valentina Ilie și Iolanda Mîndru. Surse apropiate anchetei spun că percheziții au avut loc în toate cele trei cabinete de expertiză medicală.

”S-au desfășurat acte de urmărire penală și activități procedurale specifice privind punerea în executare a unor mandate de percheziție domiciliară la sediul Policlinicii 23 August (Nicolae Titulescu n.r.) din Mun. Buzău, unitate în incinta căruia funcționează cabinetele de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Județene de Pensii Buzău, precum și la domiciliile unor cadre medicale și asupra autovehiculelor utilizate de către acestea, în vederea probării activității infracționale ce se circumscrie în sfera infracțiunilor de corupție săvârșite de către medici specialiști de expertiză medicală a capacității de muncă, precum și de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză.

Totodată, s-a procedat la ridicarea de documente, înscrisuri, bunuri materiale și au fost puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activitatea infracțională.

Pentru îndeplinirea cu operativitate și în bune condiții a activităților procedurale desfășurate în cauză, s-a beneficiat și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Reiterăm îndemnul adresat cetăţenilor de a semnala în mod direct și obiectiv situațiile de care iau cunoștință în legătură cu posibilitatea comiterii unor infracțiuni de corupție”, potrivit Biroului de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button