POLITICĂ

Social-democrații îi acuză pe liberali că întocmesc o listă neagră a directorilor ce vor fi înlocuiți

Acuzații grave la adresa liderilor PNL Buzău, lansate de deputatul Romeo Lungu, cu ocazia conferinței de presă, organizate joi, la sediul PSD Buzău.

Potrivit deputatului social-democrat, liberalii buzoieni ar întocmi o listă cu noii directori de școli ce urmează a fi numiți politic începând cu 1 septembrie 2021.

Romeo Lungu a ținut să sublinieze că PNL se pregătește să își numească propriii oameni în toate școlile din Buzăuși asta după ce după ce a îndepărtat sute de directori în mijlocul anului școlar, în plină pandemie.

„Am aflat și eu, tot din interior, că s-au făcut deja niște liste cu directori propuși din luna august. (…) În august se termină mandatele tuturor directorilor din unitățile de învățământ. Să le prelungească mandatele actualilor directori, iar în octombrie, atunci când au loc concursurile, oricine poate candidat la funcția de director, dacă îndeplinește condițiile.”, a spus deputatul Romeo Lungu.

Chiar în debutul conferinței de presă, senatorul Lucian Romașcanu a taxat decizia președintelui Iohannis de a retrimite Parlamentului legea care prevedea numirea directorilor de către consiliile de administrație, și nu de inspectoratele școlare:

„România Educată nu poate da direcții pentru că nu are direcții. Sunt aberații peste aberații. Legat de faptul că au schimbat – și electronul nr. 2 (Vlad Pufu sau Gabriel Avrămescu – n.red.) a fost portdrapelul schimbării directorilor prin județ și prin municipiu – cred că este o abordare care ține și de ceea ce spunea domnul Ciolacu de domnul Orban: Omul e dinozaur politic; el așa a învățat, din ’90, să facă treaba. Noi ne schimbăm venim cu idei noi, încercăm să ne reformăm. Ei au rămas pe stil vechi: Ei sunt la putere, ei trebuie să facă”, a susținut la rândul său senatorul PSD Lucian Romașcanu.

În replică, deputatul liberal Gabriel Avrămescu le-a solicitat social-democraților să aducă dovezi în sprijinul afirmațiilor respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !