ADMINISTRAȚIE

A fost inaugurat Parcul „Iazul Morilor”

Primăria a inaugurat, joi, Parcul „Iazul Morilor”, de pe strada Frăsinet, o investiție care a debutat anul trecut și care ar putea continua.

Potrivit primarului Constantin Toma, Parcul ”Iazul Morilor” ar putea fi extins și pe partea cealaltă a străzii, până la intrarea în blocuri, odată ce în zonă va fi amenajat un pasaj subteran  care să preia tot traficul de pe Frăsinet, dar și o parcare subterană.

Cu această ocazie a fost lansată și o carte de istorie a Buzăului, ”Iazul Morilor – Leagănul civilizaţiei buzoiene”, operă care îi are ca autori pe istoricii Marius Nicoară şi Valeriu Nicolescu, dar și pe cercetătorul Costel Vînătoru.   Zeci de buzoieni au participat la eveniment și s-au arătat încântați de investiția Primăriei, care a schimbat cu totul aspectul urban din zona respectivă.

Iazul Morilor, atestat documentar la 1525, a fost motorul de dezvoltare socio-economic, multe sute de ani, pentru oraşul Buzău.   Valoarea totală a lucrărilor de pe strada Frăsinet este de aproape un milion de euro, bani obţinuţi de Primăria Buzău printr-un credit bancar.   

Primarul Constantin Toma spune că municipalitatea pregăteşte, în aceeaşi  zonă, un alt proiect care prevede noi amenajări, între care şi o parcare subterană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !