ADMINISTRAȚIE

Podul cel nou de la Vadu Pașii a fost inaugurat

Podul care leagă Buzăul de Vadu Pașii a fost inaugurat, vineri, în prezența președintelui Consiliului Județean Buzău și a altor oficialități buzoiene, în frunte cu primarii celor două localități, Constantin Toma și Gheorghe Firon, senatorul Lucian Romașcanu și deputatul Romeo Lungu. Imediat după tăierea panglicii, la mijlocul podului a fost oficiată o slujbă religioasă.

Autoritățile au decis ca vechiul pod, proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny, să fie restaurat și păstrat ca monument istoric.

Lucrările la noul pod au început în 2017 și ar fi trebuit să fie gata anul trecut, dar termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit din cauza viiturilor puternice din primăvara anului 2019, care au „măturat” tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

„Podul ce leagă municipiul Buzău de comuna Vadu Pașii este de astăzi deschis circulației! După multe obstacole întâmpinate, discuții și avize, schimbări de soluții tehnice, dar și calamități ce au întârziat finalizarea acestui obiectiv, începând de astăzi putem circula pe noul pod. Acest proiect a fost o prioritate pentru mine, fiind un pod foarte important pentru cetățenii din zona și nu numai. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea lui, dar mai ales cetățenilor pentru răbdare și înțelegere!”, a transmis președintele Emanoil Neagu buzoienilor, pe Facebook.

Localnicii din Vadu Pașii, dar și din alte comune, au fost nevoiți să facă un ocol de 6-7 kilometri, prin Mărăcineni, pentru a ajunge în municipiul Buzău, timp de 16 ani.

Obiectivul este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button