ADMINISTRAȚIE

În comuna Mărăcineni va fi ridicată prima mănăstire închinată victimelor regimului comunist

Aproximativ două hectare de teren din satul Potoceni, comuna Mărăcineni, au fost plantate cu salcâmi, printr-un efort al Primăriei alături de doi parteneri, EcoAssist și OMV Petrom.

Locația aleasă este cunoscută ca „Dealul Mănăstirii”, deoarece aici va fi construit primul așezământ monahal dedicat victimelor comunismului, o inițiativă care îi aparține primarului Constantin Dumitru, „Titel Măleanu” , așa cum îl numesc localnicii.

Vom avea pădure la Mărăcineni!

Ieri, cu sprijinul partenerilor noștri de la EcoAssist și OMV Petrom, am plantat peste 10.000 de puieți de salcâm pe mai bine de două hectare de teren cu sol nisipos și instabil.

Aici, pe „Dealul Mănăstirii”, încet-încet se naște un loc special pentru comunitatea noastră, unul în care liniștea, spiritualitatea și credința vor fi la ele acasă.Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți! , a anunțat primarul Mărăcineniului, Constantin Dumitru, pe pagina de Facebook a instituției.

Aproximativ 12.000 de salcâmi vor fi plantați pe terenul pe care va fi amenajată mănăstirea, precum și în cimitirul nou din satul Mărăcineni.

„Am amenajat un cimitir nou în satul Mărăcineni, în mal. Am devcopertat un mal pentru a extinde aria cimitirului și pentru că trebuie să protejăm acel mal, vom planta și acolo puieți de salcâm. Am fost astăzi am luat măsuri și e vorba de vreo 3 sau 4 mii de fire de salcâm și acolo”, a mai precizat primarul comunei Mărăcineni.

Lemnul crucii care va fi înălțată în locul în care va fi construită mănăstirea închinată victimelor comunismului este adus de la fost pușcărie din Bariera Ploiești, acolo unde, spune Titel, au fost torționați preoți și mulți oameni cu frică de Dumnezeu, a căror jerfă va fi cinstită printr-un loc de închinăciune ridicat special.

Celelalte detalii legate de proiectul care va sta la baza edificiului au fost prezentate tot de primarul comunei Mărăcineni, care a mai precizat că viețuitoarele noii mănăstiri vor primi ajutor în continuare din partea instituției pe care o reprezintă.

„Dacă mi-ajută Bunul Dumnezeu să torn soclul, că soclul îl am de turnat, ar putea fi foarte bine că în patru, cinci zile vine ploaia și îmi irigă salcâmii. Facem întâi gardul de împrejmuire, am adus și vagonul pentru adăpostirea oamenilor și a materialelor, avem apa și curentul trase, ne folosim de utilități și începem construcția. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, poate începem construcția în primăvară. Avem un proiect amplu, care cuprinde atât chilile pentru măicuțe, cât și pentru biserica mănăstirii, precum și amenajarea curții. Pe o suprafață de un hectar vor fi construite cinci chilii, bineînțeles, cu dependințe, bucătărie, sală de mese, office, magazie… cu tot ce trebuie. Le vom ajuta noi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button