ADMINISTRAȚIE

Ultimul pas pentru intrarea Pădurii Crâng în proprietatea municipiului a fost făcut

La mai puțin de două săptămâni după ce Guvernul a aprobat trecerea pădurii de la Romsilva în patrimoniul municipiului Buzău, marți, oficialii Palatului Comunal au semnat protocolul cu Garda Forestieră și cu Romsilva pentru preluarea Crângului.

Șefii administrației buzoiene intenționează să acceseze fonduri europene pentru plantarea de noi arbori și pentru transformarea Crângului într-o pădure parc.

“Astăzi, 8 februarie 2022, am semnat protocolul cu Garda Forestieră și cu Romsilva, de preluare în proprietatea publică a municipiului Buzău, a pădurii Crâng, în suprafață de 177,78 hectare, care se adaugă celor 9,4 hectare existente în jurul lacului. Iată că visul primarului Buzăului, Nicu Constantinescu care a preluat la 1 mai 1881 pădurea Crâng prin lege și care a respectat ,,condițiunea ca pentru totdeauna, Crângul să serve ca loc de preumblare și înfrumusețarea orașului”, este dus mai departe. (…) Este obligația noastră să regenerăm această pădure minunată, să-i îmbunătățim biodiversitatea, astfel încât, alături de celelalte proiecte de economie circulară, să transformăm Buzăul într-unul din cele mai sustenabile orașe din România.”, a transmis primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button