POLITICĂ

Care sunt cele mai importante declarații făcute de președintele PNL, Florin Cîțu, cu ocazia vizitei la Buzău!

Președintele PNL, Florin Cîțu, prezent, marți, la Buzău, a făcut printre altele declarații cu privire la partenerul de coaliție, PSD, spunând că partidul pe care îl conduce face parte dintr-o „coaliție de compromis” și a subliniat că are nevoie de o filială puternică în județul nostru, care să se bată cu Partidul Social Democrat.

 ”Trebuie să ajungem cel mai mare partid, si nu poți să ajungi cel mai mare partid dacă nu te lupți cu PSD, pentru ca ei au cel mai mult acum. Alegerile din 2020 ne-au spus că dreapta e mai numeroasă și mai puternică, doar că trebuie să fim noi mai coerenți în comunicare”. , a declarat președintele Florin Cîțu.

Printre altele, Cîțu a mai afirmat că liberalii doresc în continuare ca investiţiile să fie la un nivel ridicat şi se vor lupta, astfel încât procentul de 7% din PIB prevăzut în Programul de guvernare să fie alocat.

”Noi vrem, în continuare, să menţinem ritmul investiţiilor ridicat, în ultimii doi ani de zile am avut record după record, depăşind investiţiile din ultimii zece ani de zile, vrem să continuăm acest ritm. La început anului a fost o problemă, pentru că investiţiile nu sunt la nivelul la care trebuiau să fie. În programul de guvernare sunt la 7%, dar ele nu sunt în bugetate la 7% şi o să luptăm, în continuare, ca ele să fie la 7%”, a spus preşedintele PNL.

Deasemenea, a mai precizat și că singura variantă pentru creşterea salariilor românilor este reducerea contribuţiilor sociale cu cinci puncte procentuale:

Eu am propus o creştere a salariilor tuturor românilor – reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale. Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii. Va fi complicat pentru PNL să susţină orice altă măsură care va creşte veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau ale altei categorii. Pe noi ne interesează bunăstarea tuturor românilor şi astăzi există o singură măsură care poate să crească salariile tuturor românilor. Asta este reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale”.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, la Buzău, despre acuzaţiile pe care le face la adresa Guvernului care se împrumută la dobânzi mari.

”Ca să fie lucrurile foarte clare şi transparente, eu m-am împrumutat la dobânda negativă şi a fost o premieră istorică pentru România, ne-am împrumutat chiar înaintea Angliei, ceea ce înseamnă că dăm mai puţini bani decât am împrumutat, iar dobânzile la care ne-am împrumutat erau cele mai mici din ultimii zece ani, parcă, ne-am împrumutat şi la 2%. Acolo a fost propagandă multă. Astăzi, da, ne împrumutăm la dobânzi foarte mari. Soluţia este ceea ce am făcut noi anul trecut, să reduci deficitul bugetar. Anul trecut, deficitul bugetar a scăzut de la 10% la 6%, anul acesta efortul este prea mic, spun eu şi asta se vede în dobânzi. Când nu eşti credibil, plăteşti mai mult”, a afirmat fostul premier.  

În ceea ce privește posibilitatea preluării șefiei filialei buzoiene de către fostul deputat Adrian Mocanu, în urma fuziunii cu PMP, președintele Florin Cîțu a afirmat că este prematur să se discute despre așa ceva câtă vreme nu a avut loc fuziunea și a subliniat că are o relație foarte bună cu actualul președinte al liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button