POLITICĂ

De ce nu au votat liberalii proiectele de hotărâre propuse de președintele Consiliului Județean Buzău (VIDEO)

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au venit, astăzi, cu o explicație legat de faptul că s-au abținut să voteze trei proiecte de hotărțre propuse de social-democrați, în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și președintele Gabriel Avrămescu.

Atât lonuț luga, cât şi Adrian Enescu, ambii aleși județeni, au spus că cele trei inițiative au fost dezbătute în comisiile de specialitate și că au anunțat încă de pe atunci că nu vor susţine proiectele respective.

Liberalii s-au abținut la două proiecte de hotărâre care vizau comasarea festivalelor Buzău Fest cu Zilele Chişinăului la Buzău şi organizarea unui eveniment unic în perioada 2-5 iunie și au dat un vot de respingere proiectului care propunea alocarea a 300 000 de euro pentru două proiecte de investiții în Chişinău, pentru amenajarea Parcului Catedralei şi reparații capitale la un pasaj subteran aflat pe bulevardul Dacia din Chişinău.

„Cred că am patru ieşiri în delegații oficiale ale Consiliului Județean, la Chişinău, în prima fază la Soroca, după, și la Chişinău. Atmosfera este frumoasă, i-am ajutat, și drept răsplată, ei au votat la alegeri pro-Rusia…Le-am făcut spitalul regional din zona Soroca boboc, prin contribuția Consiliului Județean, cu mobilizarea unor oameni de afaceri români. Deci a fost o unire de forțe. Noi am mai avut un proiect la Chişinău de 500.000 de euro, pe care l-am finanțat şi s-a desfăşurat în sectorul Botanica. Acum, cum să vă spun, toata lumea, inclusiv presa buzoiană, a arătat că formațiunea ar fi puțin pro-rusă. Dar nu asta a constituit motivaţia votului nostru, pentru că până la urmă sunt două instituții care se leagă în activități comune. Dar zic eu, că nu am terminat cu investițiile la Buzău, ca să continuăm la Chişinău.” a ținut să precizeze consilierul județean Adrian Enescu.

Trebuie menționat și faptul că este pentru prima oară când liberalii se opun unui proiect de hotărâre propus de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

SURSA FOTO: SansaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button