ȘTIRILE ZILEI

Un incendiu puternic a izbucnit, în urmă cu puțin timp, în zona industrială a orașului Buzău. Locuitorii au primit mesaj de avertizare RO-Alert.

Update 19.48 Incendiu produs la 2 hale industriale s-a extins ulterior la alte 2 hale, din municipiu  Arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață min. 3000 mp. 

În prima fază, la fața locului au fost alocate 9 mașini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanță SMURD. Din cauza vântului puternic care poate genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu alte 3 mașini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR), 1 autoscară de la ISU VN și 1 autospecială CBRN de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU). 

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău. 

Pana la acest moment, nu au fost raportate victime. Misiunea este în dinamică.

Ştirea iniţială

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a cuprins deșeuri de mase plastice la o societate din zona industrială a Buzăului, la câteva sute de metri de case.

„Incendiul este aproape de zona Silozului Nord, peste Stradă Aurel Vlaicu, în cartierul Mihai Viteazu. Se manifestă foarte puternic. ISU Buzău a cerut resurse suplimentare. Sunt fost în contact cu domnul Raed Arafat. A fost oprită alimentarea cu curent electric. Forțele acționează pentru stingere”, a precizat, la Antena 3, prefectul județului, Daniel Țiclea.

„Am solicitat deocamdată toate resursele ISU din județul Buzău. Deocamdată nu știm să fie vreo persoană afectată. Sunt în contact permanent cu domnul Raed Arafat”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button