ADMINISTRAȚIE

Investiţii de aproape 1,4 milioane de lei aprobate prin Programul de Învestiţii „Anghel Saligny”

Cererile de finanţare depuse de administraţiile publice din judeţul Buzău prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny» au fost aprobate astăzi, 15 iulie 2022. Este vorba de un număr de 101 obiective de investiţii în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei.

Consiliul Judeţean Buzău alături de alte 85 de unităţi administrative teritoriale vor beneficia de aceste fonduri pentru lucrări de înfiinţare, extindere apă şi canalizare, reabilitare şi modernizare drumuri si poduri.

„Aşa cum am mai spus dezvoltarea judeţului Buzău, dar şi a fiecărei comunităţi în parte, indiferent de culoarea politică reprezintă prioritatea mea. Mă bucur că avem primari implicaţi care doresc să beneficieze de cât mai multe proiecte finanţate atât prin Programele Naţionale, dar şi prin fonduri europene nerambursabile”, a precizat Petre-Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Consiliul Judeţean Buzău va beneficia prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny „de o finanţare în valoare de 140.000.000 lei (28 mil de Euro) pentru « Modernizare drumuri judeţene pentru acces Vulcanii Noroioşi»

„Astăzi, unul dintre cele mai importante drumuri pentru România nu numai pentru judeţul Buzău a intrat oficial într-un program de reabilitare complet. Este prima investiţie semnificativă făcută în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului, un proiect de o importanţă deosebită pentru comunitate. La finalul lucrărilor, accesul la unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Buzău – Vulcanii Noroioşi se va face în condiţii optime. Astfel, zona primeşte un important sprijin pentru dezvoltarea turismului şi se adaugă efortului constant al Consiliului Judeţean Buzău de a dezvolta infrastructura rutieră în zonele cu potenţial turistic ridicat”, a declarat Petre-Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button