ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Buzău a recepționat, astăzi, lucrările de reabilitare a Spitalului Brătianu!

Lăsat în paragină de autorităţi timp de aproape trei decenii, un simbol al municipiului Buzău a prins din nou viaţă! Lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu au ajuns la final, iar, astăzi, a avut loc receptia lucrării. Clădirea de patrimoniu de pe B-dul Nicolae Bălcescu, mai veche și decât Palatul Comunal, are acum un aspect cu totul impresionant! 

Clădirea de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va funcţiona ca centru muzeal și va fi deservită de viitori angajați ai Muzeului Județean. Aici, începând din 2023, vor avea loc diverse activităţi culturale. 

În zona de jur-împrejurul clădirii de patrimoniu, lucrările nu sunt încă gata. Angajații de la Domenii Prest SRL Buzău, firma de servicii a Consiliului Județean, desfășoară lucrări de amenajare a unei grădini publice, unde, în viitor, se va construi un amfiteatru în aer liber. 

Lucrările de renovare a fostului Spital Brătianu au demarat în toamna anului 2019 și ar fi trebuit să fie gata în 2021. Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu, din municipiul Buzău, au fost alocate aproximativ 4 milioane de euro, din bugetul de investiţii al Uniunii Europene. 

Imobilul de pe Bulevardul Bălcescu a fost inaugurat în 1896 și a funcţionat ca spital mai bine de un secol. Acolo au funcționat mai multe secții ale Spitalului Județean Buzău, între care chirurgia, ortopedia, dermato-venerice, ORL și chiar Maternitatea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button