POLITICĂ

Ce spune deputatul Romeo Lungu despre legea privind reforma în domeniul sănătății

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici.

În acest context, deputatul buzoian Romeo Lungu a transmis că amendamentele pe care le-a propus la proiectul pentru modificarea legii privind reforma în domeniul sănătății și care au trecut de votul final în Camera Deputaților. reprezintă o soluție pentru problema lipsei medicilor de familie din mediul rural:

„Cabinetele de medicină de familie vor putea să deschidă puncte secundare şi în alte unități administrative în care există deja un cabinet medical, unde este deficit stabilit de o comisie organizată la nivelul DSP-urilor. Astfel, tot mai mulți cetățeni vor putea avea acces la un medic de familie.”

Potrivit celor adoptate, „cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază, iar punctele de lucru pot fi deschise în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unităţi unde există deficit de medici stabilit de către o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, alcătuită din: un reprezentant al casei de asigurări de sănătate judeţene sau al municipiului Bucureşti; un reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţene sau al municipiului Bucureşti; un reprezentant al colegiului judeţean al medicilor sau al municipiului Bucureşti”.

Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a primit 244 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button