CULTURĂ

Caravana Gaudeamus Radio România 2022 se încheie la Buzău cu o ediție în premieră. 20 – 23 octombrie ● Centrul Muzeal „I. C. Brătianu”

Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din țară ajunge săptămâna viitoare în premieră în Buzău, pentru ultima etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România din 2022. Prima ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România organizată în acest oraș debutează joi, 20 octombrie, în incinta Centrului Muzeal „I. C Brătianu” (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 40). Evenimentul este organizat de Radio România, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, și se va derula în perioada
20 – 23 octombrie.
Deschiderea oficială a ediției va avea loc joi, 20 octombrie, la ora 12.00, iar programul de vizitare este între orele 10.00 și 19.00, în primele trei zile și 10.00 și 18.00, în ultima zi a evenimentului; accesul publicului este gratuit.

“𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗠𝘂𝘇𝗲𝗮𝗹 𝗜.𝗖. 𝗕𝗿𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻𝘂 𝗶𝘀𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗹𝗲 cu 𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗚𝗮𝘂𝗱𝗲𝗮𝗺𝘂𝘀 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, cel mai citit târg de carte din țară!În perioada 20-23 octombrie, vă invit să vă bucurați de cărți, să vă încântați privirea admirând clădirea fostului spital I.C. Brătianu, o clădire simbol pentru Buzău și să plecați mai bogați sufletește de la acest eveniment”– a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzau.

Președintele de onoare al ediției, în mod tradițional un reprezentant activ al vieții culturale a orașului gazdă, va fi domnul Daniel Costache, managerul Muzeului Județean Buzău.
Ediția Buzău a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România face parte dintr-un proiect de anvergură națională, derulat de postul public de radiodifuziune de aproape 30 de ani, cu scopul de a promova cultura scrisă și educația prin evenimente de tip expozițional, organizate în cele mai importante orașe din țară. Până în prezent, proiectul național a inclus 130 de ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, peste 14.000 de evenimente editoriale, mai mult de 3.000.000 de vizitatori și nenumărate proiecte conexe, derulate cu unicul scop de a sprijini aceste două domenii esențiale.
Oferta acestei ediții de debut include:

 • volume publicate de 25 dintre cele mai prestigioase edituri din țară – scriitori consacrați și debutanți, cele mai recente apariții editoriale, bestseller-uri, pachete promoționale – reunite pe o suprafață de peste 200 de mp;
 • concursuri cu premii în cărți, adresate vizitatorilor târgului;
 • proiectul „Invitați de nota 10: Olimpicii României”, prin care Radio România, cu sprjinul partenerilor din fiecare oraș gazdă, recompensează performanțele elevilor premiați la concursuri internaționale; premiul acordat în cadrul acestei ediții va fi oferit de Biroul Notarial Vasile Victor și Asociații, din Buzău;
 • campania de donații de carte, denumită „Cărțile se întorc acasă”, prin intermediul căreia volumele donate de participanți și vizitatori cu prilejul târgului ajung în biblioteci subfinanțate din punctul de vedere al achizițiilor de carte.
  Ca și la celelalte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile găzduite în incinta Centrului Muzeal „I. C. Brătianu” se vor regăsi și în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.
  Parteneri
  Evenimentul este organizat de Radio România și Consiliul Județean Buzău
  Parteneri: Muzeul Județean Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Biroul Notarial Vasile Victor și Asociații, Agenția de Presă RADOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button