ADMINISTRAȚIE

Au sosit, azi, la Buzău…

Primarul orașului, Constantin Toma, a anunțat că cele 485 de biciclete destinate deplasării prin oraș a buzoienilor, au sosit la Buzău. Edilul șef a anunțat că până la finalizarea lucrărilor de amenajare a pistelor pe bulevardul Unirii și pe Aleea Industriilor, bicicletele vor sta într-un depozit.

Primăria Buzău a achiziționat 485 de biciclete pentru care urmează să fie amenajate 48 de stații, răspândite în tot orașul, atât în apropierea școlilor, cât și în fața parcurilor.

Vehiculele pe două roți au fost aduse din Germania și pot funcționa atât în sistem clasic, prin pedalare, cât și electric .

”30 din aceste biciclete vor fi pentru persoane cu dizabilități locomotorii, iar 30 vor fi cu 3 roți, pentru persoane vârstnice care nu pot merge pe o bicicletă normală”, a anunțat primarul Constantin Toma.

Primarul promite că va amenaja peste 25 de kilometri de piste speciale astfel încât buzoienii să aibă locuri sigure pentru deplasarea pe două roți.

”Odată cu finalizarea bulevardelor Unirii și Industriilor, vom avea 12 km de piste speciale de biciclete, la care se vor mai adăuga încă 14 km, odată cu finalizarea proiectului Anghel Saligny, unde vom reabilita 14 străzi. În anii viitori vom încerca ca pe toate străzile, unde se poate din punct de vedere tehnic, să avem cât mai multe piste, astfel încât bicicleta să devină unul din mijloacele de deplasare agreate de buzoienii iubitori de sănătate și mediu”, a mai precizat primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button