POLITICĂ

Florin Spătaru şi ministrul Lucian Romaşcanu s-au întâlnit, vineri, cu oamenii de afaceri din Buzău

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-au întâlnit, vineri, cu oameni de afaceri din Buzău şi au discutat despre problemele cu care se confruntă. Reprezentanţii mediului de afaceri afirmă că le va fi greu să rămână pe piaţă, în lipsa unui ajutor real din partea statului.

Majoritatea oamenilor de afaceri veniţi la întâlnirea cu ministrul Economiei s-au plâns de preţurile mari la energie, de lipsa materiilor prime şi de taxele prea mari pe forţa de muncă.

”Unul dintre reprezentanţii unei companii din Buzău vorbea de reducerea taxării muncii, iar PSD a venit cu o propunere în acest sens care urmează să fie prezentată în coaliţie şi sperăm noi adoptată pentru că mediul de afaceri are nevoie de sprijin în acest moment. Am avut creşteri masive la energie şi la gaz, am făcut plafonarea începând cu 2023, dar, în continuare, trebuie să ajutăm mediul de afaceri să îşi păstreze competitivitatea, să păstrăm locurile de muncă, să facem investiţii şi să asigurăm cadrul necesar pentru creşterea economică”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

La rândul său, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu a afirmat că munca este mult prea taxată în România.

”Un reprezentant al mediului de afaceri a solicitat o măsură anunţată deja de PSD şi anume reducerea taxării muncii. Este o propunere ce vine din mediul de afaceri şi colegii noştri de coaliţie ar fi trebuit să îmbrăţişeze această chestiune. Sper ca tipul asta de semnale vor face ca decizia în coaliţie să fie luată în această direcţie, munca este mult prea taxată iar resursele pentru reducerea taxării muncii trebuie să vină din acea taxă de solidaritate pe care o promovăm iar ceea ce facem şi ce ne dorim să implementăm este în linie cu  ceea ce mediul de afaceri îşi doreşte”, a afirmat ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, preşedinte al PSD Buzău.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru însoţit de preşedintele PSD Buzău Lucian Romaşcanu, de preşedintele CJ Buzău şi de primarul municipiului Buzău au vizitat, vineri, societăţile din cadrul Green Group, cel mai mare reciclator din Europa, un punct de lucru al Yazaki România şi  S.C. Sara SRL unul dintre cei mai mari producători de fitinguri pentru sudură din oţel carbon şi aliat  din Europa cu capital 100% românesc.

 Alături de ministrul Economiei a fost și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, totodată președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat, primarul Buzăului, Constantin Toma, primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, subprefecții Constantin Cristea și Gabriel Ilie, responsabili din Ministerul Economiei, precum și parlamentarii social-democrați Romeo Lungu și Laurențiu Tepeluș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !