ADMINISTRAȚIE

Hub de transport la Buzău, la marginea orașului

Primăria va construi un hub de transport, pe un teren obținut de administrația locală, gratuit, de la Jandarmerie, unde va fi mutată și autobaza Transbus, va fi înființată o stație ISU și va fi amenajată și o parcare de 200 de locuri. Tot proiectul va costa 40 milioane de euro.

Guvernul României a aprobat printr-o Hotărâre de Guvern transferul gratuit de la Jandarmerie către Primăria Buzău a unei suprafețe de teren de 12,5 hectare, aflat lângă Șoseaua Brăilei, peste drum de stația de benzină

Cu doi ani în urmă, în iulie 2020, Consiliul Local Municipal a aprobat un proiect de hotărâre prin care se solicita transferul acestui teren de la marginea orașului către Municipalitate.

Terenul obținut prin transfer gratuit de la Jandarmerie este situat între fosta Metalurgica și fabrica de malț.

În 2-3 ani este posibil ca autostrada  A7, care va trece prin apropiere,  să fie deschisă circulației auto, ceea ce ar însemna un mare plus în privința transporturilor pentru Buzău și ar putea atrage noi investitori.

Așadar, la intrarea în oraș dinspre Brăila, vor fi construite după cele mai noi reguli, autobaza centrală TransBus, o stație ISU și un hub de transport.

Proiectul  de 40 de milioane de euro, va beneficia și de o parcare de 200 de locuri și de piste de biciclete, atât către strada Alexandru Marghiloman, cât și către Zona Industrială..

Tot aici vor exista și stații pentru închirierea bicicletelor precum și stații de încărcare pentru toate categoriile de mijloace de transport electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button