POLITICĂ

Încă 60 de buzoieni au ales să se înscrie în Partidul Social Democrat. Declarațiile ministrului Lucian Romașcanu, la conferința de presă care a urmat evenimentului, cu privire la viitoarea guvernare!

Organizația municipală PSD Buzău are, de astăzi, încă 60 de membri noi. La evenimentul organizat de social democrați cu această ocazie au participat președintele PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care este și președinte al organizației municipale PSD Buzău, viceprimarii Oana Matache și Ionuț Apostu și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre. Noii membri ai partidului și-au primit carnetele de partid, precum și urări de bun-venit în echipa social democrată de la Buzău.

“Este o ocazie specială astăzi: primirea în cadrul Organizației Municipale a Partidului Social Democrat a unui număr important de membri; foarte mulți tineri, foarte mulți oameni care au ceva de spus în societatea buzoiană. Este o mândrie pentru Partidul Social Democrat că reușește, prin semnalul pe care îl trimite în societate, să aducă oameni de calibru, oameni de calitate, oameni, într-un cuvânt”, a declarat Lucian Romașcanu, Președintele PSD Buzău.

La conferinţa de presă organizată după ceremonia de înscriere a noilor membri, ministrul Culturii Lucian Romașcanu, care este și președinte al filialei PSD Buzău, a subliniat printre altele că rotativa guvernamentală va avea loc în luna mai și că, până acum, nu s-a discutat în forurile superioare de conducere ale organizaţiei politice despre anumite nume care ar urma să ocupe posturi în viitoarea garnitură de miniştri.

„Sigur, cea mai importantă întrebare pe care o are toată lumea este, ce se întâmplă, dacă se întâmplă rotativa. Este evident că se va întâmpla aşa cum s-a stabilit. În acest moment există decizia de a se respecta protocolul aşa cum a fost el scris. Sigur, orice negociere este posibilă în perioada următoare, iar orice speculaţie legată de nume care îşi pierd, vor câştiga portofolii nu pot fi confirmate pentru că discuţiile nu au avut loc până la acest nivel”, a declarat preşedintele PSD Buzău.

Potrivit acestuia, atât PSD cât şi Partidul Naţional Liberal (PNL) sunt la acest moment într-o coaliţie ale cărei prevederi sunt respectate. Orice discuţie legată de anumite modificări ce ar putea avea loc la nivel de ministere ar putea conduce la destabilizarea coaliţiei.

„În acest moment, orice nume şi orice poziţie este prematură (discuţia n.red.) şi nu poate fi confirmată pentru că nu a avut loc. Evaluarea se face permanent la nivelul primului-ministru şi prin discuţiile pe care le avem aproape săptămânal la sediul partidului, între conducere şi membri PSD ai Guvernului, evaluarea se face în ritm constant şi a miniştrilor PSD din cabinet. Din ce a anunţat şi conducerea partidului, sigur că vor exista schimbări de nume, nu pot fi confirmate acum, încă suntem în plin proces de guvernare, ar fi destabilizator să ne apucăm acum să împărţim portofolii”, a mai afirmat ministrul Lucian Romaşcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button