ADMINISTRAȚIE

Proiectul de alimentare cu gaze a comunei Vadu Pașii a mai făcut un pas înainte

Primăria Vadu Pașii a obținut autorizatia de amplasare si acces la drum judetean pentru investitia „Infiintare sistem de alimentare cu gaze naturale in comuna Vadu Pasii”. Anunțul a fost făcut de către primarul comunei, Gheorghe Firon, pe pagina sa de Facebook.

Comuna Vadu Pașii va avea cea mai complexă instalație de alimentare cu gaze naturale din județul Buzău, grație unui proiect imens de amenajare a iinfrastructurii ce va fi finanțat din fonduri europene, după ce a fost declarat eligibil de Ministerul Dezvoltării.

Proiectul complex de alimentare cu gaze naturale a localității Vadu Pașii va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării cu 10 milioane de euro și va deservi peste 5000 de abonați din mai multe sate.

BUzăul are patru localități declarate eleigibile pentru realizarea de rețele de gaze: Tisău, Poșta Câlnău, Vadu Pașii și Săgeata.

Comuna Vadu Pașii beneficiază în prezent de noul pod peste râul Buzău dar și de reabilitarea drumului județean, DJ 203 K, care este modernizat cu fonduri europene de Consiliul Județean Buzău, dar cel mai important proiect din ultimii ani este cel al conectării la rețeua de gaze, datorită sumelor mari accesate și a numărului mare de beneficiari.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !