ȘTIRILE ZILEI

Bărbat de 64 de ani salvat din săbăticie de polițiști

Sâmbătă, 2 septembrie, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoană s-a accidentat în timp ce se plimba în pădurea din Cislău, fără a cunoaște zona în care se află.

Imediat după sesizare, un echipaj de poliție a luat legătura telefonic cu persoana vătămată pentru a le oferi mai multe detalii în vederea localizării zonei în care se află.

Polițiștii s-au deplasat în zona menționată de persoană, fiind în tot acest timp în apel telefonic și folosind semnalele acustice, apelantul le-a transmis că sunt aproape de el.

Ulterior, echipajul de poliție a depistat la marginea pădurii, în punctul denumit Băidea, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Cislău, care era rănit, neputând să se deplaseze. Polițiștii i-au acordat primul ajutor persoanei, imobilizându-i cu atele piciorul accidentat.

Polițiștii împreună cu jandarmi l-au transportat pe bărbat, cu ajutorul unei tărgi improvizate, aproximativ 500 de metri de pe un versant abrupt și prin râul Buzău, până în locul în care a putut ajunge un echipaj al ambulanței care l-a preluat pe apelant și l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Gestul polițiștilor a fost lăudat pe pagina de Facebook a Poliției Române:

Cetățenii ne solicită sprijinul indiferent de situație și nici de data aceasta nu a fost o excepție!

Nea’ Gheorghe, ieșit la plimbare prin pădure, într-un moment de neatenție, s-a împiedicat și și-a luxat piciorul, nemaiputând să se deplaseze.

Alexandru și Tiberiu, din cadrul Secției de Poliție Rurală Cislău, au primit apelul și duși au fost!

La scurt timp, cu ajutorul semnalelor acustice ale autospecialei și cu Nea’ Gheorghe în telefon, cei doi l-au găsit pe bărbat și i-au imobilizat piciorul rănit cu o atelă.

Apoi, cu ajutorul lui Constantin și Florin, colegi jandarmi, l-au transportat 500 de metri pe un versant abrupt și prin râul Buzău, cu o targă improvizată, până la ambulanța care l-a transportat la spital.

Le mulțumim colegilor noștri și sperăm că i-au oferit lui Nea’ Gheorghe, a cărui zi este astăzi, un cadou frumos!”, se arată în postare.

Sfaturi pentru drumeții în siguranță, din partea IPJ Buzău.

– Consultați prognoza meteo înainte de a porni la drum și de preferat să fiți pregătiți pentru orice schimbare a vremii;

– Înainte de a pleca, informați-vă de accesibilitatea și dificultatea traseului planificat;

– Este indicat să aveți un fluier care, în caz de urgență, vă poate ajuta să fiți găsiți mai ușor;

– Este important să aveți încălțăminte adecvată zonei în care faceți drumeția pentru a nu vă accidenta;

– În rucsacul pregătit pentru drumeție, pe lângă trusa de prim ajutor, trebuie să aveți apă și alimente care să vă ofere energie pentru drum.

Îmi place

Comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button