ADMINISTRAȚIE

Două sectoare de drum vor fi recepționate de Consiliul Județean luna aceasta

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, la finalul lunii septembrie se va face recepția celor două sectoare de drum, Mărăcineni – Podu Muncii și Robeasca – limita cu județul Brăila. 

Modernizarea DJ 203K a început în vara anului 2018, iar perioada inițială de implementare era 24 octombrie 2018 – 30 aprilie 2021. Lucrările au costat 93 de milioane de lei, bani provenind în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 15% din bugetul național.

Lucările sunt apraope de final, iar conform calendarului anunțat de constructor, în perioada 15 august – 15 septembrie, între kilometrii 38 și 43+550 se va turna stratul de uzură. După turnarea ultimului strat de asfalt, vor fi realizate marcajele rutiere.

De menționat că segmentul cuprins între Mătești și Podu Muncii este deja recepționat.

În cazul tronsonului Vadu Pașii – Robeasca – limită cu județul Brăila, din DJ 203K, lucrările de reabilitare au demarat în martie 2020, iar perioada de finalizare era de maximum 24 de luni. Pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri, tronsonul urma să fie refăcut complet, cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2017-2020. Valoarea lucrării era de 80 de milioane de lei și a fost executată de către o firmă din Slobozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button