ȘTIRILE ZILEI

Autobuz plin cu călători, o betonieră și trei autoturisme implicate într-un accident rutier produs în municipiul Buzău

Cinci autovehicule, printre care și un autobuz plin cu călători, au fost implicate luni, 9 octombrie 2023, într-un carambol produs pe străzile din municipiul Buzău. Două persoane au fost rănite și transportate de ambulanțe la Spitalul Județean Buzău.

O cameră de supraveghere din zonă a surprins momentul accidentului rutier care s-a produs luni, 9 octombrie 2023, pe strada Transilvaniei din Buzău.

Șoferul unui autoturism a trecut de pe prima bandă pe cea de a doua, pe sensul său de mers, fără să se asigure. Autoturismul a fost lovit din plin de o betonieră care circula regulamentar.

În urma impactului, autoturismul a fost împins pe contrasens, acolo unde a mai fost lovit de un autoturism, dar și de un autobuz. În incident a mai fost avariată și o mașină parcată pe trotuar la acel moment.

„Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între patru autovehicule, după cum urmează: două care se deplasau pe direcția Vernești către municipiu, un autoturism condus de către un șofer în vârstă de 34 de ani și o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani, ambii din Buzău, respectiv două autovehicule care circulau din sens opus, un autoturism și un autobuz, la volanul cărora se aflau un șofer de 33 de ani și o conducătoare auto de 38 de ani, ambii de asemenea din Buzău”, a transmis IPJ Buzău.

Șoferul vinovat de producerea accidentului rutier, un bărbat de 34 de ani, și o pasageră din autoturismul acestuia, o femeie în vârstă de 64 de ani au fost răniți și transportați la Spitalul Județean Buzău.

Șoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral și multiple traumatisme la nivelul coloanei, al toracelui, hemitoracelui. Pasagera a suferit politraumatism prin accident rutier, cu traumatism cranio-cerebral minor, hematom epicranian și multiple traumatisme la nivelul coloanei cervicale, al toracelui și sternului.

Pasagerii autobuzului, 20 la număr, au scapăt nevătămați în urma acestui accident. Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul Dragger, iar rezultatele au fost negative. Polițiștii au început cercetările într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button