ADMINISTRAȚIE

Proiect european, derulat de Primăria Buzău, pentru integrarea socială a femeilor de etnie romă,

„Breaking a Taboo” este noul proiect Erasmus+  în care Primăria Buzău este partener direct. Este vorba despre un proiect despre educația adulților, se adresează priorității legate de integrarea socială și are ca grup țintă fetele și femeile de etnie romă și dezvoltarea lor personală.

„În acest proiect, avem ca parteneri instituții publice și organizații non-guvernamentale din șapte țări și vom lucra, pe parcursul a trei ani, la introducerea documentarului ca instrument în educație, dar și realizarea propriului nostru documentar care va fi difuzat în cadrul mai multor festivaluri de film. Întâlnirea de kick-off are loc, în această perioadă, în Cordoba, Spania. Gazda noastră este Kamira, Federația Națională a Femeilor Rome din Spania, federație care are în componență nu mai puțin de 26 de asociații de profil”, spune Anca Fotin, consilier la Primăria Buzău, care explică faptul că binele unei comunității depinde de implicarea tuturor, indiferent de etnie.

Acest proiect este unul dintre cele 19 parteneriate aprobate (din 135 de proiecte depuse) de către Agenția Națională din Germania, corespunzând apelului din martie 2023.

Reamintim faptul că Primăria Buzău  implementează deja un proiect care are  ca tematică educația sanitară pentru romi. Spațiul de desfășurare a acestuia este pe strada Depozitului, la nr. 1.; este un spațiu generos pentru desfășurarea de cursuri. Este pornit ca un centru de educație sanitară, numai că, în timp, spunea Anca Fotin, se dorește să i se dea  o valență holistică, să capete o destinație care să aducă împreună pe toți cei care ar putea contribui la dezvoltarea comunității din Simileasca. Până în acest moment au existat activități care au implicat mai mult socializarea oamenilor din Simileasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button