ȘTIRILE ZILEI

Traficanți de droguri, care livrau în cluburile și cazinourile din Buzău, pe mâna polițiștilor

O rețea de traficanți de droguri de mare risc a fost destructurată de polițiștii și procurorii din Buzău. Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, din Buzău și Brăila, au fost implicate în această grupare. Unul dintre traficanți a fost prins, sâmbătă seară, în trafic, cu o importantă cantitate de droguri pe care urma să le vândă.

Potrivit primelor date, traficanții, trei din Buzău și doi din Brăila, își vindeau marfa, în special, în cluburi și cazinouri din municipiul Buzău. Aici se întâlneau cu clienții și le înmânau drogurile în schimbul cărora primeau sume cuprinse între 150 și 250 lei.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, persoanele ar fi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei pentru o doză. Două dintre persoanele cercetate ar fi acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se în incinta sau în imediata apropiere a acestora”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Potrivit Poliției, una dintre persoane a fost depistată, în seara de 17 februarie 2024, în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal, mai precis 3-CMC, drog de mare risc, în scopul comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc, precum cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam, un grinder, un cântar, opt telefoane mobile, 4.700 de lei şi 2.800 de euro, precum și alte mijloace de probă.

La data de 18 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a 5 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Buzău și Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button