CULTURĂȘTIRILE ZILEI

Zi tristă pentru cultura buzoiană! S-a stins Gheorghe Petcu, scriitor, sociolog și cetățean de onoare al Buzăului

Gheorghe Petcu, personalitate marcantă a culturii din județul Buzău, sociolog, membru al Uniunii Scriitorilor și cetățean de onoare al Buzăului, a trecut la cele veșnice la vârsta de 76 de ani, potrivit sansanews.ro.

El va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 18 mai.

“Familia îndurerată anunță trecerea în veșnicie a celui ce a fost cel mai bun soţ, tată, bunic, GHEORGHE PETCU, la vârsta de 76 de ani, un model de energie şi gândire pozitivă, care şi-a pus amprenta asupra tuturor celor care l-au cunoscut!Slujba de priveghere (stâlpii) se va oficia în data de 17 mai, la ora 19, la Capela Cimitirului “Sfântul Andrei” , unde este depus trupul neînsuflețit.Slujba de înmormântare se va oficia în data de 18 mai, începând cu ora 12.00 la Capela Cimitirului “Sfântul Andrei” din municipiul Buzău”, anunță Fundația Sf. Sava.

George Petcu și-a adus contribuția la zeci de albume, enciclopedii, monografii, legende, peste  34 de volume pe care le-a dedicat Buzăului și personalităților buzoiene. Dintre volumele sale amintim aici câteva: „Dimitrie Gusti despre cultură”, „Buzău  – Râmnicu Sărat. Oameni de ieri, oameni de azi”, „Adina Paula Moscu – document și mărturii”, „Municipiul Buzău – monografie”, „Municipiul Buzău – album monografic”, „Județul Buzău – album monografic”, „Municipiul Râmnicu Sărat – album monografic”. Dincolo  de cărți a lăsat în urmă și multe prietenii pe care a știut să le cultive printre scriitori, oameni ai Bisericii, Armată, Consiliu Județean și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button