POLITICĂ

Secretarul executiv al PSD Buzău, Romeo Lungu, acuză PNL de alocare discreționară a banilor la rectificare

Rectificarea bugetară din acest an pare să fi ținut cont de culoarea politică a primarilor și mai puțin de nevoile reale ale comunelor pe care aceștia le administrează.
Comunele buzoien administrate de primari social-democrați au primit sume nesemnificative spre deosebire ce cele administrate de primari liberali, iar municipiului Buzău nu i-a fost alocat nici măcar un leu, situație care a determinat o reacție vehementă din partea secretarului executiv al PSD Buzău, Romeo Lungu care, într-o postare pe Facebook, acuză PNL logica penelistă de pedepsire a primarului de stânga. Social-democratul Romeo Lungu oferă drept exemplu comuna Padina, cu 4000 de locuitori, care are primar liberal și care a primit mai mulți bani decât municipiul Râmnicu Sărat, unde, se știe, primarul este al PSD, dar și municipiul Buzău, care n u a primit niciun ban:
„Rectificare cu dedicație pentru… #locale? Guvernul PNL a împărțit banii către primării. Care a fost prețul loialității primarilor PSD din Buzău? Aceștia au primit câte 250.000 lei fiecare, în timp ce comunele administrate de primari PNL au luat și de patru ori mai mult. Cel mai elocvent exemplu: Padina (1.100.000 lei), care a primit mai mulți bani decât municipiul Râmnicu Sărat (900.000 lei). Bineînțeles, că pe logica penelistă de pedepsire a primarului de stânga, Municipiul Buzău nu a primit la rectificarea bugetară nici măcar un leu.
Mă întreb, este acesta un nou tip de #șantaj #politic marca PNL? Mai contează #cetățenii în această ecuație?”, a scris Romeo Lungu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button