POLITICĂ

PSD majoritar și în Consiliul Județean! Buzăul este roșu! Declarația secretarului executiv al PSD Buzău!

PSD mizează în acest moment pe 18 mandate, în timp ce PNL pe 5, iar ALDE și PMP pe câte 3. Rămân 7 mandate care nu au fost încă adjudecate, mandate care, în cazul în care alianța USR -Plus nu va intra în miniparlamentul județean vor fi redistribuite, iar PSD ar urma să obțină 22 de mandate.

Fiind vorba de o alianță, USR-Plus are nevoie de un procent care să treacă peste 7% pentru a putea trece pragul, însă situația din majoritatea secțiilor de votare arată lucrurile nu vor sta așa.

Dincolo de aceste calcule, un lucru este cert și anume că Petre Emanoil Neagu va conduce din nou administrația județeană pentru încă patru ani.

Aceeași numărătoare paralelă dă Buzăul câștigător la nivel județean cu un scor de 61%. Procentul respectiv a fost influiențat de comunele în care primarii și-au recâștigat mandatele cu scoruri foarte mari: Buzău – aproape 80%, Mărăcineni -90%, Berca -90%, Nehoiu, Boldu, Gălbinași, ș.a.m.d.

PSD a pierdut însă 20 din 87 primării, pe care celelalte partide și le-au împărțit după cum urmează:

PNL (10): Cochirleanca, Brădeanu, Tisău, Scutelnici, Calvini, Chiojdu, Pardoși, Padina, Beceni și Vadu Pașii

PMP (5): Gura Teghii, Năeni, Colți, Scortoasa și Zărnești

Pro România (4): Puiești, Ziduri, CA Rosetti și Bozioru

USR-Plus: Lopătari

La nivelul municipiului Buzău, de asemenea PSD s-a impus categoric. Primarul Constantin Toma a câștigat un nou mandat cu un procent de 78%, în timp ce PSD a obținut 61% din voturi.

Per total, PSD a câştigat primăriile municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, ale oraşelor Pogoanele, Nehoiu şi Pătârlagele, precum şi peste 60 de primării din mediul rural, spun reprezentanţii organizaţiei judeţene.

„Am câştigat alegerile în judeţul Buzău. Domnul Constantin Toma a câştigat cu peste 74% Primăria municipiului Buzău, am câştigat şi municipiul Râmnicu Sărat, precum şi cele trei oraşe, Pogoanele, Nehoiu şi Pătârlagele. De asemenea, am câştigat marea majoritate a comunelor din judeţ, aproape 67, conform numărătorii noastre paralele”, a declarat, pentru Agerpres, secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Buzău, Romeo Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
error: Conținutul este protejat !