POLITICĂ

Prefectul județului Buzău | DREPT LA REPLICĂ

Ca urmare a lansării în spațiul public a unor acuzații la adresa prefectului județului Buzău, Leonard Dimian, domnia sa face următoarele precizări:

”Declarațiile făcute de unii politicieni care încearcă să proiecteze imaginea unei vânători declanșate de instituțiile de control ale Statului nu reprezintă altceva decât un semn de campanie electorală precoce.

Instituția Prefectului rămâne garantul respectării legii în județul Buzău, în ciuda atacurilor politice care, cel puțin înainte de alegeri, reprezintă un instrument de campanie electorală folosit în mod uzual de către politicieni.

Legat de afirmațiile recente ale unui primar buzoian cu privire la societatea Trans Urbi Mixturi, Instituția Prefectului nu face altceva decât să respecte legile în vigoare și să vegheze la legalitatea documentelor emise de către consiliile locale. Forma inițială a hotărârii Consiliului Local Municipal era flagrant ilegală, dovadă faptul că a și fost modificată ulterior de către inițiator. Juriștii Instituției Prefectului au găsit probleme de legalitate și în forma modificată, așa că reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a făcut datoria și a continuat demersurile privind anularea în instanță a acestei hotărâri”.

PREFECT,

Leonard Dimian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button