ADMINISTRAȚIE

Primăria Vadu Pașii pregătește cel mai mare proiect de infrastructură pe care l-a cunoscut comuna

Proiectele care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor  sunt în continuare o prioritate pentru administrația comunei Vadu Pașii. Iar oamenii răsplătesc pe deplin aceste eforturi. Foarte multe case noi au fost construite în ultimii patru ani în comuna Vadu Pașii, un loc unde oamenii aleg să se stabilească datorită distanței mici față de oraș, dar mai ales datorită procesului de dezvoltare și modernizare prin care trece comuna respectivă.

 Apa, alimentarea cu energie electrică, iluminatul public, drumurile asfaltate, modernizarea școlilor și a grădinițelor, sprijinirea tinerilor cu terenuri pentru ridicarea de locuințe sunt doar câteva elemente care cresc calitatea vieţii oamenilor. Echipa de conducere a Primăriei s-a implicat și a reușit să aducă la Vadu Pașii sume importante de bani cu care s-au concretizat proiecte importante pentru locuitorii comunei.

Săptămâna trecută, Primăria comunei Vadu Pașii a obținut de la Consiliul Județean certificatul de urbanism pentru una dintre cele mai așteptate investiții, introducerea rețelei de alimentare cu gaze.

Primăria Vadu Pașii a depus deja avizele prevăzute în certificatul de urbanism, iar primarul Gheorghe Firon promite că va fi un proiect mare, care va acoperi toată comuna și care va fi depus în luna decembrie pentru obținerea de finanțare.

Valoarea totală a investiției este de 60.398.542  lei – peste 600 de miliarde de lei vechi  – iar proiectul, care se realizează împreună cu comuna Săgeata, va fi depus pentru finanțare pe “Programul Operațional Infrastructură Mare”, din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

”Proiectul este realizat împreună cu Primăria comunei Săgeata. De acolo va veni coloana. Ne vom lega la conducta de distribuție a societății Transgaz din satul Beilic, comuna Săgeata, comună care va fi traversată cu o coloană de distribuție de presiune înaltă, pe marginea drumului județean DJ203K. Rețeaua va fi îngropată, iar stațiile de reglare-măsurare vor fi amplasate la 20 metri distanță de drumul județean. Conform proiectului, va fi înființat un sistem de de alimentare cu gaze inteligent, care presupune ultimul model de contori aprobați de Uniunea Europeană și contorizare inteligentă. Noi, la Primăria Vadu Pașii am înțeles că pentru creșterea calității vieții locuitorilor comunei este nevoie în primul rând de investiții în utilități de bază, în transport, în infrastructuta rutieră, în educație și sănătate.”a declarant primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button