POLITICĂ

Impozit ZERO la salariul minim

Aproape jumătate dintre angajații din România sunt remunerați cu salariul minim pe economie, iar alții 830.000 primesc lunar salariul mediu. Ȋn total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piața muncii. Ambele categorii trăiesc la limită, iar criza economică din perioada pandemică de COVID-19 adâncește sărăcia în țara noastră. Doar 4% dintre români au salariu în sumă mai mare de 5.000 de lei. Ȋn condițiile prezente, mai mult de 30% dintre ei doresc să lucreze de acasă, numai că guvernul condus de Ludovic Orban nu mai face față schimbărilor pe piața muncii şi nu își reconsideră sprijinul față de aceasta.

PSD propune prin programul său de guvernare impozit zero la salariul minim, scăderea impozitului la salariații cu copii, dar şi scăderea impozitului la salariile mai mari de 6.000 de lei. Poate la fel de importantă este şi prevederea potrivit căreia bonurile de masă vor intra in categoria veniturilor neimpozabile. Aceste măsuri vor duce la creșterea a 85% dintre salariați încă din prima zi de guvernare a PSD. Mai mult, acestea vor conduce și la reducerea inechităților şi riscului de sărăcie, fără a exista costuri suplimentare la angajator.

One Comment

  1. Un salariu de 6000 de lei chiar merita inpozitat atata timpa cat o familie cu 5 sau 10 copii abia daca le-ar ajunge un salariu brut inpozitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !